Brexit


A Brexit elől külföldre költözhetnek a legnagyobb autógyártók Nagy-Britanniából

Theresa May miniszterelnök továbbra is abban bízik, hogy az Unióból való kiválás esélyt teremthet a brit ipar évtizedes hanyatlásának megállítására, a gazdasági felemelkedés reménye azonban épp az egyik legsikeresebb ágazatban kétséges.
 
fotó:money.cnn.com

 A Brexit a szigetországban kulcságazatnak számító autógyártást veszélyezteti a legnagyobb mértékben, amely ez idő szerint százezreknek biztosít jól fizetett, biztos állást. Theresa May az EU-tól való teljes elszakadást készíti elő, ez a stratégia azonban a várt előnyök mellett új akadályokat is teremt, főleg az Egyesült Királyság és a jelenleg általa uralt exportpiacok között. Az autóalkatrész-beszállítók költségei a Brexit után megnövekedhetnek, ez pedig a külföldi piacra szánt gépkocsik árának emelkedését eredményezheti.

Justin Cox, az LMC Autógyár marketing-menedzsere a CNN riporterének nyilatkozva azokra a konkrét veszteségekre figyelmeztetett, amelyekkel a brit autógyáraknak már most számolniuk kell. A japán Nissan (NSANY) az EU-ból való kiválás hírére azonnal elállt két új modelljének Sunderlandban tervezett gyártásától. Colin Lawther, a Nissan európai képviselője közölte, hogy majdani üzletpolitikájukat a Brexit alakulásának függvényében fogják módosítani. A Nissan jelenleg mintegy 7000 dolgozót alkalmaz a szigetországban.

A GMB amerikai vállalat úgyszintén jelezte, hogy csökkenti a Ford típusú gépkocsik walesi gyártását és emiatt az elkövetkező 5 évben 1100 munkavállalót tervez elbocsátani. A Brexit az autógyárnak saját bevallása szerint 2017-ben mintegy 600 millió dolláros veszteséget jelent.

A BMW ikonikus Mini modellje tipikusan brit autónak számít, a Brexit nyomán azonban nem kizárt, hogy a jövőben új elektronikus modelljének egyes alkatrészeit már német vagy holland gyárakban állítják elő. A Handelsblatt német üzleti napilap által kiszivárogtatott hírek szerint a BMW-nél komolyan fontolgatják, hogy a Minik gyártását Oxfordból Németországba telepítik át.

A General Motors egyes európai leányvállalatainak eladását tervezi, így a Peugeot és Citroen modelleket gyártó PSA (PUGOY) tulajdonába kerülne a GM vauxhalli, 4300 munkavállalónak kenyeret biztosító cége is. A brit kormány jelenleg tárgyalásokat folytat a vállalat fennmaradásának lehetőségeiről.

Az autóipar exodusa azonban nem érint minden vállalatot, az indiai tulajdonban lévő 40 ezer embert foglalkoztató Jaguar Land Rover a luxusautók eladásából származó jelentős nyereségének köszönhetően könnyebben birkózik meg a Brexit teremtette akadályokkal.  Előnyére szolgál az is, hogy szigetországi beszállítókkal dolgozik, így a Brexit nyomán várható behozatali vámokkal sem kell számolnia.

A brit autógyártás sorsa a Brexit utáni világban nagyrészt attól függ majd, milyen feltételeket lesz képes Theresa May és kormánya Brüsszellel kialkudni, s ennek következtében hogyan módosul a jövőben a brit külkereskedelem és árubehozatal, változnak-e és hogyan a vámmentességi szabályok az EU és tagállamai viszonylatában.