Ingatlan


Szép álmokat! - Szállástalálás Londonban

Szállást találni a brit fővárosban nem egyszerű, de nem csak London létezik! Tippek, praktikák, hogy könnyebben találd meg leendő szobád, lakásod, otthonod.

Hotelek
Ha csak rövidebb ideig szeretnél Londonban tartózkodni, a szállodák jelenthetik a legkényelmesebb megoldást. Érdemes interneten nézelődnöd, hiszen ott, elővételben árkedvezményt is kaphatsz. A következő honlapok hasznosak lehetnek: booking.com, trivago.com
Sőt, itt még licitálni is tudsz a szobák árára.

 

Hostelek
Ez a szállástípus azoknak a fiataloknak ajánlott, akinek az anyagi helyzetük szűkös. Egy szoba akár 10-16 férőhelyes is lehet, közös, folyosó végén található fürdőszobával. Bár nem tűnik túl megnyerőnek a leírás, mégis akadnak felújított, komfortos szállások is a hostelek között.
Íme, néhány holnap a sikeres kereséshez. Kattints ide, ide, ide, vagy ide.  

Lakásbérlés
Lakásbérlést leginkább ingatlanközvetítők segítségével érdemes intézni. Ehhez szükséges néhány dokumentum, például a személyigazolvány, vagy referencia. Amennyiben ez az első bérleményed, utóbbival még nem rendelkezhetsz, de anélkül is találhatsz lakást. Sok főbérlő a bankszámla kivonatodat elkérheti, hogy meggyőződjön arról, képes leszel-e finanszírozni az albérleti díjat. Gyakran több havi összeget kell előre kifizetni a főbérlőnek.
Több városban is léteznek az önkormányzat tulajdonában lévő lakások. Ezek általában olcsóbbak, de bútorozatlanok és felújításra szorulhatnak. Amennyiben ilyen lakásban szeretnél lakni, a helyi önkormányzatnál tudsz rá pályázni. Elhelyezkedésük általában a szegényebb lakótelepeken van. Sokan olcsóságuk miatt később meg is veszik őket.

Share and Care
A lakáshoz jutás másik alternatívája a Share and Care rendszer, melynek lényege, hogy egy idős emberhez költözöl be, aki megosztja veled otthonát a segítségedért cserébe. Ez a munka heti 10 órát jelent, előzetes megállapodásban lefektetve, hogy mik is lesznek a teendőid. Ez általában házimunkát, mosást, főzést, takarítást, esetleg kertészkedés jelent, de sok agg korú ember csupán társaságra vágyik.

Kép forrása: 1, 2.