Tudnivalók


7 spórolási tipp Londonban

Londonnak számtalan jó tulajdonsága van – de az olcsóság sajnos nem tartozik ezek közé. De ez még nem jelenti azt, hogy ki kéne maradnod a szórakozásból. Íme, hét tipp, hogy olyan élményekkel gazdagodj, amitől a pénztárcád sem lesz üres.

1. Szuvenírek

A kis emléktárgyak mindenhol egyformán drágák a belvárosban. Legokosabb, ha az otthoni barátaidnak inkább hazaindulás előtt, a reptéren veszed meg az ajándékokat. Akkor legalább pontosan tudod, mennyi kereted maradt rá, és sokszor ott még olcsóbban vásárolhatsz.

2. Étkezés

A legjobban az ételen lehet megfogni a pénzt. Tervezd meg előre, mikor és hol szeretnél élelmiszert venni. A legköltségkímélőbbek a nagyobb boltok vagy gyorsétkezdék. Az előre elkészített szendvicsek piknikek, egész napos túrák alkalmával jelenthetnek jó megoldást.

3. Pénzváltás

A pénzváltással sok gond lehet, ha nem vagy elég ügyes. A legegyszerűbb, ha a bankkártyáddal veszed le a kellő összeget, nem pedig a forintot váltod be fontra. Az automata nem csak gyorsabb, de olcsóbb is, hiszen nem kell a pénzváltási díjat kifizetned.

4. Hazatelefonálás

Biztosan van valaki, akit szívesen felhívsz külföldről. Bárki is legyen az, ne a hotelszobádból hívd fel! A leghatékonyabb megoldást, ha Skype-on beszélgettek, vagy veszel egy angol SIM-kártyát a telefonodhoz.

5. A megfelelő szállás megtalálása

Ha tiszta és olcsó lakhatást szeretnél magadnak az EasyHotels épületeit javasoljuk, melyeket megtalálod South Kensingtonon, Paddingtonon, Victorián, Heathrowon, Earl’s Courton és Lutonon.

6. Legjobb szabadtéri zenék

A kikapcsolódás egyik legjobb módja a szabad ég alatt fülbemászó dallamokra feltöltődni. Erre adódik lehetőséged a Picadilly-n a St. James Church-nél, hétfőn, szerdán és pénteken 1:10-kor, a Covent Garden alsóbb szintjein és a Southbank Centre-nél.

7. Színházjegyek kedvezményesen

A Leicester téri Half Price Ticket Booth a te helyed, ha olcsón akarsz jegyekhez jutni. Itt sokkal korábban beszerezheted őket, mint bárhol máshol.