Tudnivalók


A nyolc legolcsóbb angliai környék

Brexit ide, brexit oda, lakást találni még mindig nem leányálom az Egyesült Királyságban, viszont vannak olyan városrészek London-szerte, ahol viszonylag elfogadható áron bérelhetünk. Mutatjuk hol.


Londonban az átlagos albérleti díj 734 font körül mozog, amiért nem kapni többet egy „double room”-nál. A fent említett összeg ugyan tartalmazza a rezsi költségét, de így is elég magas ahhoz, hogy az ember érdemesnek tartsa kifizetni érte a súlyos fontokat, noha jó hír, hogy a brit főváros keleti és nyugati lakásbérleti díjai között, akár több száz fontos differencia is adódik, így előnyösebb áron juthatnak az angliai magyarok bérleményekhez.

Az olcsóbb városrészek a periférián találhatók, de még így is jobban megéri 500 fontot fizetni egy szobáért, mint élvezni az extra-urbánus életmódot South Kensington, Chelsea és a Holland Park környékén élve, havi 1100-1000 fontot kóstáló albérletben, ami ráadásul még mindig csak egy szobát jelent.

Ezzel szemben a város keleti felén szinte féláron találhatók már kiadó szobák. A jelenlegi árérték arányokból kiindulva Londontól délre Eltham a legolcsóbb környék a brit fővárosban, ahol már 518 fontért is kaphatunk albérletet, de ha csupán tíz percre szeretnénk tudni rezidenciánkat Londontól, akkor a Manor Park az ideális választás, ahol szintén olcsóbban, 535 fontért már bérelhetünk. A sort a Chingford (£544/hónap), Sydenham (£545/hónap), Catford (£550/hónap), Chariton (£554/hónap), és Forest Gate (£554/hónap) folytatja.

A legolcsóbb régiók közt a legdrágábbnak Plumstead számít, ahol 557 font a havi bérlemény összege. A legdrágábbak közül Finsbury súrolja a 900 fontos alsóhatárt a listavezető pedig St Paul’s, havi 1153 fontos szobadíjakkal.

Mielőtt költöznél, az árak mellett tájékozódj a környék közbiztonságáról is, vagy épp arról, hogy hol a legboldogabbak az emberek!