Hírek HU


Jamie Oliver imádja a magyarokat

Jamie Oliver idén nyitja meg első magyarországi éttermét a Budai Vár szomszédságában. Bár a sztárszakács még sosem járt hazánkban, több magyart is ismer. Rólunk alkotott benyomásai alapján magabiztosan kijelentheti: imádja a magyarokat!

Jamie Oliver, a legnépszerűbb brit tévés szakács, számtalan szakácskönyv szerzője, melyekkel nemzetközi sikereket aratott. Főzött már meztelenül, majd jócskán meghízott saját főztjétől, hogy azután lefogyhasson, és az egészséges életmód mellett kampányolhasson. A konyhazseni Kelet-Európa meghódítását tűzte ki célul, melynek egyik első lépéseként Budapesten nyit éttermet. Ez lesz Oliver harmadik vállalkozása Európában, Törökország és Oroszország után.

A szakács elmondta, noha sosem járt még Magyarországon, jó véleménnyel van a magyarokról, hiszen a házvezetője is innen származik.

A Budai Vár közelében hamarosan nyíló éttermen még javában dolgoznak a munkások, az étlapról azonban egy-két dolgot már lehet tudni. Noha a menü túlnyomó részében természetesen Jamie Oliver saját, olaszos receptjei szerepelnek, teret enged a magyar ételkülönlegességeknek is. A konyhafőnök magyar lesz, de részt kell vennie egy többhetes angol továbbképzésen. Jamie tervei szerint magyarországi éttermének árai kedvezőek lesznek, hogy a középosztályba tartozóak is gyakran betérjen hozzá. A tésztaételekért 2200-2800 forintot kell majd fizetnünk.

A teljes konyhai stáb közel 70 főből fog állni, maga az étterem pedig 400 négyzetméteres lesz, ahol száz fő ehet egyszerre, amihez hozzájön még az 50 férőhelyes terasz.

Az éttermet Zsidai Zoltán Roy fogja igazgatni. Az ő nevéhez fűződik a Spíler és az ÉS is.

A korgó gyomrúaknak még májusig kell várniuk, hogy megízlelhették Jamie Oliver ínyencségeit Budapesten.