Hírek HU


Több áldozata is van a müncheni lövöldözésnek

Péntek este lövöldözés volt a München belvárosában lévő Olympia bevásárlóközpontban, a tudosítások szerint legalább hatan estek áldozatul és többen megsérültek. A lövöldözést követően pánik tört ki.
 
abcnews

A müncheni rendőrség Twitteren szólította fel a főváros lakóit, hogy ne hagyják el az otthonukat, hiszen a feltételezett három elkövető közül kettőt még nem sikerült kézre keríteni. A harmadik gyanúsított a szemtanúk állítása szerint a neonáci szubkultúrára jellemző ruházatot viselt és hangosan szidta a külföldieket.

A rendőrség adatai szerint a lövöldözés valamikor este 6 óra körül kezdődött a bevásárlóközpont közvetlen közelében, és a bajor tartományi rendőrség és a szövetségi rendőrség valamennyi egységét mozgósították a terrorgyanúsként besorolt lövöldözés megállítására. Az egész városban leállították a tömegközlekedést, valamint kiürítették és lezárták a főpályaudvart is.

Nem csak a müncheni rendőrség, de a KKM is arra kéri a Münchenben tartózkodó magyarokat, hogy ne hagyják el otthonaikat, illetve igyekezzen haza a további veszélyhelyzet elkerülése végett.

Egyelőre magyar érintettről nincs hír.