Hírek HU


Túl zajos sikert aratott az újszülött gorillabébi: bezárták a majomházat - VIDEÓ

A Fővárosi Állat- és Növénykert egy időre szüntelteti a látogatást az emberszabású majmok házában, mert az odalátogató közönség zajongása, hangoskodása az előző két hétben mértéktelenül megzavarta az új taggal gazdagodott gorilla család életét. A döntést vasárnap jelentette be a budapesti intézmény.  

A picike gorillabébi még december 23-án született. Az állatkert már karácsony első napjától lehetővé tette a látogatóknak az új jövevény megtekintését, a gondozók csak azt kérték a közönségtől, hogy viselkedjenek nyugodtan, fényképezésnél ne használjanak vakut, ne zaklassák fel az állatokat, ne hangoskodjanak. Minden kérés hatástalannak bizonyult, ezért kellett elrendelni a látogatás időleges szüneteltetését az emberszabású majmok részlegében.

 

"Kedves Állatbarátok! A gorilla család nyugalma érdekében az Emberszabású házat le kellett zárnunk. Sajnos az állatokra vigyázó munkatársaink ismételt kérései ellenére tisztelt látogatóink egy része hangoskodással, kopogással, vakuzással idegesítette az állatokat, így erre a döntésre kényszerültünk" – írta a Facebookon a Fővárosi Állat- és Növénykert. A közleményben azt is megígérték, amint ismét látogatható lesz a ház, jelzik a közönségnek.

 

A N'yaounda névre hallgató 17 éves anyagorilla születése óta egy másodpercre sem adta ki a kezéből kicsinyét, így máig nem tudni, nőstény-e vagy hím a kölyök. A gorillabébi apja, Golo a csapat vezérhíme.

 

A budapesti állatkertben az első gorillakölyök 1992-ben, a legutóbbi 2010-ben született, a mostani az ötödik. Közülük hárman felnőttek és elkerültek másik állatkertbe. A fővárosi állatkertben jelenleg hat gorilla él, közülük kettő még kölyök.

 

Az alábbi videóban megnézheted az újszülött gorillabébit:

https://www.youtube.com/watch?v=ZI2pF2Y51iY

 

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila/MTI