Hírek UK


Áprilisban érkezik Katalin hercegnő és Vilmos herceg harmadik gyermeke

Egymondatos Twitter-üzenetben jelentette be kedden a hírt a Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája. A harmadik hercegi bébi születésének várható időpontját azonban egyelőre nem közölték. 

Katalin hercegnő terhességéről az udvar már szeptemberben hírt adott, de a keddi bejelentésig nem volt ismert, hogy a gyermek érkezése mikorra várható.

 

Vilmosnak, az Egyesült Királyság jövőbeni uralkodójának és hitvesének első gyermeke, György herceg 2013 júliusában, húga, Charlotte hercegnő 2015 májusában született.

 

Vilmos és Katalin harmadik gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolja, hogy fiúnak vagy leánynak születik, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reform eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha a harmadik gyermek fiú lesz, akkor sem lépne nővére, Charlotte elé a trónutódlási sorrendben.

 

A hercegi házaspár harmadik gyermeke a 91 esztendős II. Erzsébet királynő és férje, a 96 éves Fülöp edinburghi herceg hatodik dédunokája lesz.

 

Katalin hercegnő - csakúgy, mint két előző terhességének korai szakaszában - ezúttal is heveny terhességi rosszullétektől szenvedett, és ezért a múlt hónapban több nyilvános programját lemondták. Most már jobban van, hétfőn megjelent egy nyilvános londoni jótékonysági rendezvényen, és a Kensington-palota keddi bejelentése szerint a házaspár a jövő év elején együtt utazik hivatalos svédországi és norvégiai látogatásra.

 

Forrás: MailOnline, MTI

Fotó: MailOnline