Hírek UK


Az app, amit minden londoninak le kell töltenie

A Google térkép továbbgondolása és a sportalkalmazások ötvözéséből jött létre a brit főváros polgárainak életét megkönnyítő alkalmazás a Citymapper. Mivel tud többet?


A keresőóriás, a Google saját fejlesztésű térképe autós, gyalogos, biciklista és tömegközlekedés szempontjából is számos alternatívát nyújt, hogy a leggyorsabban vagy a legegyszerűbben eljussunk A-ból B-be.

A Citymapper alkalmazás, már ahogy nevében is benne van, a városi élethez nyújt maximális segítséget, már ami a problémamentes közlekedést illeti. A TimeOut csak úgy emlegeti, mint a „világ leghasznosabb utazási alkalmazását”, ami a Google térképhez hasonlóan a gyalogos, biciklista, autós és tömegközlekedési útvonalakat mutatja meg, kiegészülve a minicab és a kirándulóhajó menetrendjével is.

Az alkalmazás különlegessége, hogy sokkal részletesebben mutatja meg a várható utazási időt és minden egyéb ahhoz kapcsolódó dolgot, mint a Google térképe. Mindez a városi, főképp a londoni közlekedés szempontjából nem elhanyagolható tulajdonság. Noha az alkalmazás nem csak a szigetország fővárosának részletes „közlekedési alaprajzát” ismeri, hanem a világ 38 másik metropoliszáét is, Birminghamtől Sydneyig.

A Citymapper alkalmazás már egy jó ideje jelen volt a piacon, viszont csak nem rég robbant be a köztudatba, több új funkciójának köztük a Teleszkópnak köszönhetően. A Teleszkóp megmutatja, hogy épp aktuálisan merre tart az ember, fényképeket, aktuális helyi fotókat felvillantva.

De az igazi újítás, ami meghozta az áttörést és megkülönbözteti a többi térkép alkalmazástól, az az, hogy monitorozza a közösségi biciklitárolókban található kerékpárok számát, tájékoztatást ad arról, hogy mivel egyszerűbb, időhatékonyabb és gyorsabb az adott szakaszon közlekedni, és azt is megmutatja, hogy az adott metrómegállóhoz melyik közösségi bringatároló van a legközelebb.

Szintén hasznos funkciója a beépített offline térkép, és az esőmentes útvonalak megmutatása, és az is, hogy a nap végére összesíti, hogy mennyi kalóriát égettünk el.

Az alkalmazás elérhető iOS-ra és Androidra egyaránt, ingyen.