Hírek UK


Elkerülhető a metrósztrájk?

Ma tartják az utolsó egyezkedéseket Londonban, hogy a Piccadilly Line-on tervezett sztrájkot elkerülhessék, és ezzel megóvják a főváros lakosait a vonal kiesése miatti közlekedési káosztól.

Keddtől kezdődően több százezer ember napi feladatait érintené, ha a Piccadilly Line-t lezárnák, hiszen sokkal nehezebben – és az átlagosnál is nagyobb tömegben – kellene eljutniuk egyik helyről a másikra. A sztrájkban több, mint 400 szerelvényvezető venne részt, ez egészen biztosan komoly fennakadásokat okozna a forgalomban, a Piccadilly teljes leállásán kívül a Cirle, Hammersmith és a City Line járatait is érintené a változás a kedd estével kezdődő 24 órában.

A Piccadilly a negyedik legforgalmasabb metróvonal, s már az elmúlt hetekben a rossz időjárási viszonyok következtében elromlott járművek miatt jelentős késésekkel közlekedett, teljes leállása tömegközlekedési káoszhoz vezethet. A mai egyezkedések lehetnek az utolsó remény arra, hogy ezt elkerülhetjük, és a város közlekedése zavartalan maradhat.

Az esetleges sztrájk a Southern Rail vasútvonalat is érintheti, ők keddtől bizonytalan ideig terveznek felfüggeszteni a szolgáltatásaikat a West London Line, a London Bridge-től Beckenhamig és a Brightontól to Seafordig közlekedő vonalakon. Ebben az esetben hatalmas tömegre lehet számítani az állomásokon, érdemes másképp tervezni az utazást.

A mai nap folyamán kiderül, hogyéletbe lép-e a sztrájk, az elmúlt években többször történt már olyan, hogy az utolsó pillanatban sikerült megegyezni a szakszervezetekkel, de olyan is előfordult, hogy a karácsony előtti hetekben egy-egy metrósztrájk valóban megbénította a fővárosi közlekedést. Tags: