Hírek UK


Európa legrémesebb közlekedési csomópontja: London

Az Andrássy úton kilométereken át araszoló tömegnél, vagy a Hungária körűt dudaszótól hangos kocsisoránál rosszabb nem létezik. Legalábbis hajlamosak vagyunk ezt hinni, holott sem a magyar sem az indiai szabadelvű és zsúfolt közlekedés nem tudja felvenni a harcot a londoni rush hourral.


Az INRIX Roadway Analytics ismét átfogó statisztikát készített Európa-szerte, lajstromba szedte, és végül összegezte, hogy melyek azok a városok, ahol lehetetlen autóval közlekedni. A lista élmezőnyébe Németország és Nagy-Britannia került. A két régió közt gyakorlatilag holtverseny alakult ki, már ami a pocsék autós közlekedést és kritikus csúcsforgalmi időszakban való autózást jelenti. A németeknél a legközlekedhetettlenebb város címét Hamburg, az angoloknál pedig London kapta.

Az INRIX számításai szerint a brit fővárosban található a legtöbb forgalmi csomópont, szám szerint 12 000, amelyek közül jó néhány komoly fennakadást okoz a mindennapi közlekedésben. A hihetetlenül nagy mennyiségű és konstans forgalmi dugó gyakorlatilag annak tudható be, hogy egymás hegyén-hátán található a főbb csomópontok.

A dugóban veszteglés pedig nem csak amiatt bosszantó, mert értékes perek, olykor órák vesznek kárba, hanem azért is, mert rengeteg pénzt emészt fel. A statisztika szerint 2015-re a csúcsforgalomi veszteglések £47 milliárd többletkiadást okoznak a városnak.

A legkritikusabb szakaszok közé az M25 közötti csomópontok a 15 (M4) és a 16 (M40) a legrosszabbak, míg a London környékén Hammersmith szakasza az A4 a legzsúfoltabb.

A brit főváros polgármestere Sadiq Khan választási kampányában a tömegközlekedés és a város zsúfoltságának rendezését ígérte. Az első lépéseket már meg is tette a megvalósíthatóság felé, hiszen éjszakai metrójáratokat és buszjáratokat tett elérhetővé, második lépésként pedig benyújtotta a tervezetet, ami az utak tehermentesítését szolgálja.

A londoni polgármester valóban szívén viseli a közlekedés állapotát, s nem csak egy jól hangzó mondatként épített anno beszédébe, mert a fővárosi közlekedés megújításán túl a Volkswagen dízelbotránya okozta pénzkiesést is vissza akarja fogatni a gazdaságba. Hogy függ össze a Volkswagen szoftverhamisítása a Transport for London (TfL), a közlekedésért felelős szervezet működésével? A londoni belvárosi behajtási díj és a hamisított gyári szennyezőanyag-kibocsátási értékek után járó engedmények egymásra hatásában kell keresni a kapcsolatot. Shdiq Khan viszont ezt sem hagyta szó nélkül, ahol a túlzsúfoltság és közlekedési káosz kérdéskörét sem.