Hírek UK


Harry herceg és Meghan Markle első látásra szerettek egymásba

Eljegyzésük hivatalos bejelentése után nem sokkal, az ifjú jegyespár Harry herceg londoni rezidenciája, a Kensington-palota kertjében rövid időre találkozott a média képviselőivel, és válaszolt néhány kérdésre. A menyasszony, Meghan Markle amerikai színésznő megmutatta a sajtónak eljegyzési gyémántgyűrűjét is. 

A hétfő délutáni rövid, néhány perces sajtóeseményen egy újságíró feltette a kérdést Harry hercegnek: "Mikortól tudta, hogy Meghan lesz az igazi?" És a vőlegény habozás nélkül válaszolt: "Első találkozásunk első pillanatában".

 

Meghan Markle a kamerák előtt megmutatta ragyogó eljegyzési gyűrűjét. A Kensington-palota hivatalos tájékoztatása szerint a három gyémánttal ékesített aranygyűrűt maga Harry tervezte. A gyémántok közül kettő a herceg néhai édesanyjáé, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnőé volt. A harmadik, legnagyobb gyémánt Botswanából származik, ahol Harry sokszor megfordult jótékonysági tevékenysége során, és ahová a pár együtt is ellátogatott. 

 

A gyűrűt a Cleave and Company ékszerészet készítette el. A cég régóta ügyfelei között tudhatja a brit királyi családot. A sajtónak valószínűleg jó ideig be kell érnie Harry és menyasszonya hétfői rövid nyilvános megjelenésével, a herceg ugyanis nem csinál titkot abból, hogy nem viseli jól a szerettei iránti rendkívüli médiaérdeklődést.

 

Kapcsolatuk alig néhány hónapja tartott, amikor tavaly novemberben Harry példátlanul indulatos közleményben szólította fel a médiát arra, hogy ne zaklassa barátnőjét.

 

A Kensington-palota által éppen egy éve közzétett, súlyosan elmarasztaló felhívás szerint - amely egyben a herceg és az amerikai színésznő románcáról akkor már hetek óta keringő sajtópletykák első hivatalos megerősítése volt - az édesanyja részéről afroamerikai gyökerű Meghan Markle "sértegetések és zaklatások" célpontjává vált, a róla szóló hírek kommentárjaiból nem hiányoztak a rasszista felhangok sem, egyes közösségi médiafelületeken pedig nyíltan szexista és rasszista támadások érték.

 

Harry a közleményben kifejezte azt a reményét, hogy a sajtó azon munkatársai, akik "ezt a sztorit hajszolják", megállnak egy pillanatra és elgondolkodnak, mielőtt "nagyobb baj történik".

 

Az egy évvel ezelőtti indulatos nyilatkozat nem volt véletlen: a brit királyi családot a mai napig kísérti a Diana hercegnőt szó szerint élete utolsó pillanatáig hisztérikusan üldöző fotóshad nyomasztó emléke. Harry és Vilmos herceg édesanyját, aki húsz éve egy párizsi autószerencsétlenségben vesztette életét, végzetes útján is több tucatnyi fotós követte motorkerékpáron, és többen közülük a roncsok között haldokló Dianáról is közeli felvételeket készítettek.

 

Meghan Markle sikeres színésznőként már hozzászokhatott a folyamatos sajtóérdeklődéshez. A Los Angeles-i születésű hercegi menyasszony - aki évekig Kanadában élt - szerepelt olyan hollywoodi kasszasikerekben, mint a Get Him to the Greek és a Horrible Bosses című vígjátékok, vagy a Remember Me című romantikus dráma. Emellett az egyik főszereplője a Suits című, 2011 óta futó amerikai tévésorozatnak, amelyből azonban a jelenlegi évad után egybehangzó sajtóhírek szerint távozik.

 

A londoni fogadóirodák már az esküvő helyére és idejére kínálnak játéklehetőséget. A Betfair hálózat például abból a feltételezésből indul ki, hogy az ifjú pár megvárja Harry bátyja, Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő harmadik gyermekének világra jöttét. A Kensington-palota nemrégiben jelentette be, hogy Vilmosék áprilisra várják a gyermek érkezését. 

                                                                                Kensington palace                   

A Betfair ennek alapján májust tartja a legvalószínűbb esküvői időpontnak. A legesélyesebb helyszín a hálózat szerint az ősi londoni koronázótemplom, a Westminster apátság. A cég kisebb valószínűséggel kínálta hétfőn a London nyugati határában fekvő windsori kastélyt, a királyi család legnagyobb angliai rezidenciáját, illetve a londoni Szent Pál székesegyházat.

 

Forrás: MTI