Hírek UK


Hetven tűzoltó órákig küzdött a lángokkal a londoni állatkertben

Ismeretlen okból tűz ütött ki szombaton hajnalban a londoni állatkert egy boltjában és egy kávézóban. Több dolgozó füstmérgezést szenvedett, egyet kórházba kell szállítani. A lángokban több állat elpusztult. A tűzoltóknak csak hosszú küzdelem után sikerült eloltani a tüzet. 

A The Guardian jelentése szerint a tűzoltók hajnali hat óra 8 perckor kapták a riasztást, 10 tűzoltóautóval 72 tűzoltó érkezett a helyszínre, akik 3 óra alatt tudták elfojtani a lángokat.

 

A kigyulladt épületek szomszédságában lévő állatsimogatóban elpusztult Misha, a kilencéves közkedvelt földimalac, négy szurikáta pedig eltűnt, valószínűleg ők is a tűznek estek áldozatul. A közeli karámban lévő kecskék, juhok, szamarak, lámák és földimalacok viszont szerencsésen átvészelték a katasztrófát. 

 

A tűz oka egyelőre ismeretlen. A Regent Parkban lévő London Zoo szóvivője a nap folyamán közölte, hogy az állatkert egy ideig zárva marad, pár órával később azonban Dominic Jermey, az állatkert főigazgatója Twitter-üzenetben jelentette be, hogy már másnap, azaz vasárnap újra nyitja kapuit az intézmény. 

 

Forrás: The Guardian, The Sun