Hírek UK


Itt a nagy hír: Harry herceg és kedvese eljegyezték egymást

Károly brit trónörökös Facebook oldalán hozta nyilvánosságra hétfőn, hogy fia, Harry herceg és Megan Markle amerikai színésznő eljegyezték egymást. Az ifjú pár a jövő év elején köt házasságot.  

A walesi herceg londoni hivatala, a Clarence House által közzétett nyilatkozat szerint a 33 éves Harry és a 36 esztendős Meghan Markle esküvője 2018 tavaszán lesz. A közlemény szerint a pontos dátumot az udvar "megfelelő időpontban" ismerteti majd.

 

Harryt és Meghant nemrég a királynő egy teára fogadta, ami nem puszta formalitás: a királyi házasságokat szabályozó brit törvény ugyanis kimondja, hogy a trónutódlási sor első hat helyén álló hozzátartozók házasságát az uralkodónak előzetesen jóvá kell hagynia.

 

Harry herceg, a 91 esztendős királynő 33 éves unokája – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – jelenleg az ötödik helyen áll a trónöröklési listán. A sorban legelöl Károly, utána Harry bátyja, Vilmos herceg, majd Vilmos és hitvese, Katalin cambridge-i hercegné két gyermeke, György herceg és Charlotte hercegnő, utánuk Harry, végül András herceg, a királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg másodszülött fia foglalja el az első hat helyet.

 

Több forrás szerint a Kensington-palota alkalmazottjait már korábban tájékoztatták az eseményről, sőt, már az esküvőről is elárultak nekik néhány részletet.

 

Meghan hat év után otthagyta a kanadai televízióban futó Briliáns elmék sorozatot, az utolsó jeleneteinek leforgatása után pedig felszámolta torontói életét. Állítólag már új otthonában, Nottingham Cottage-ben tartózkodik. Korábban arról is érkeztek hírek, hogy már kutyáját is átköltöztette új lakásába.

 

A SkyNews értesülése szerint Harry herceg már korábban megkapta menyasszonya szüleinek áldását és támogatását.

 

Az ifjú pár az esküvő után a Kensington palotában fog élni.