Hírek UK


Közel másfél ezer autó égett ki szilveszterkor egy liverpooli parkolóházban

Ismeretlen eredetű tűz pusztított szilveszter este az észak-angliai Liverpool egyik többemeletes parkolóházában. A tűzvészben több mint 1400 gépkocsi égett porrá, a környező épületekből emberek százait kellett kimenekíteni, de senki nem esett áldozatul.  

A helyi rendőrség közlése szerint a kikötői dokkok övezetében lévő Kings Dock utcai parkolóházban minden ott lévő jármű megsemmisült.

 

A tűzvész miatt le kellett mondani a parkolóházzal szomszédos Liverpool Echo Arenába meghirdetett nemzetközi lovas bemutatót, amire 4000 nézőt vártak. A lovas show résztvevőit – a a lovasokat és a lovakat – is biztonságba helyezték.

 

Liverpooli Merseyside negyed tűzoltó és mentőszolgálata az első vizsgálatok alapján úgy tudja, hogy a parkolóházban egy régi Land Rover motorházában keletkezett a tűz, onnan terjedtek át a lángok a többi gépkocsira. A tűz eredetét még nem sikerült tisztázni. 

 

A liverpooli városi tanács megnyitotta a Lifestyles Gym recepciós központját azok előtt, akik a tűzvész miatt szilveszter éjjel nem tudtak hazajutni. A helyiek közül sokan ajánlottak fel szállást és segítséget a károsultak számára.  

 

Forrás: BBC

Fotó: Reuters, PA, EPA