Hírek UK


Tömegbe hajtott egy furgon Londonban

A tettes ima után hazainduló muszlimokat célzott meg. Egy ember meghalt, legalább tízen megsebesültek.

Vasárnap éjfél után nem sokkal egy furgon gyalogosokat gázolt el egy észak-londoni mecset közelében a Seven Sisters Road-on. 

Egy szemtanú azt mondta: nagyon sokan jöttek ki a mecsetből a ramadán idején tartott imáról, az utcán a furgon nyílegyenesen feléjük hajtott. Mindenki kiabálni kezdett, megpróbáltak félreugrani. Az autó legalább 10-15 embert gázolt el.

A furgont egy walesi kölcsönző cégtől bérelték. A rendőrség szerint a támadó egyedül volt. Ezzel cáfolták a Daily Mail híresztelését, aminek két állítólagos két szemtanú azt állította: a férfinak két társa is lehetett. Egyikük kiugrott az autóból és késsel támadt az emberekre. A londoni rendőrség ezt cáfolta: nem történt késes támadás és a sofőrnek nem voltak segítői.

A furgon sofőrje egy 48 éves fehér férfi volt. Kiszállt az autóból, és el akart menekülni, de a tömeg feltartóztatta addig, amíg a rendőrség és a terrorelhárítás kiérkezett. Egy szemtanú azt mondta: a furgon vezetője láthatóan tudatosan hajtott a tömegbe. A gázolás eleve egy olyan szakaszon történt, amit csak buszok és taxisok használhatnak.

 

Forrás: index.hu/BBC