Hírek UK


Londonban járt a kedves

Harry herceg, jobban mondva barátnője, Meghan Markle ismét a címlapokra került. Most éppen azért, mert véget ért az amerikai szépség londoni látogatása. Ráadásul ez nem is volt olyan titkos.
 

A brit királyi sarjnál három évvel idősebb amerikai modell és színésznő néhány romantikus napot töltött a brit fővárosban. A lesifotósok gondoskodtak annak dokumentálásáról, hogy vasárnap valóban el is utazott a Heathrow-i repülőtérről. A sajtó úgy tudja, Los Angelesbe tartott, hogy a karácsonyt szülővárosában, családi körben töltse.

Ezzel némi csalódást okozott a pletykára mindig éhesek táborának, mert sokan már biztosra vették, hogy a herceg meghívja kedvesét a karácsony másnapján, a Boxing Day-en tartandó hagyományos vadászatra, és ott hivatalosan is bemutatja őt a legszűkebb, ám sok szempontból a legfontosabbnak tekintett körnek. A II. Erzsébet sandringhami kastélya környékén tartandó esemény főszervezője ugyanis a királynő férje, Fülöp herceg, és azon a család valamennyi tagja részt vesz.

Harry és Meghan kapcsolata néhány hónapja tart, a hír azonban csak novemberben pattant ki, és miután azt hivatalosan is megerősítették, egyikük sem tagadja. Többször találkoztak hol Kanadában, ahol a színésznő a Suits című sorozat következő epizódját forgatta, hol Londonban, mint most is. Úgy hírlik, a csinos amerikai nő ezúttal az ifjú herceg lakrészében vendégeskedett. Ez pedig nem más, mint a Kensington palota mellett álló kisebb épület, a Nottingham Cottage, ahol Cambridge hercege és hercegnéje, vagyis Harry bátyja, Vilmos herceg és Katalin hercegné házasságuk első két évét töltötték.

A szerelmesek az utóbbi napokban felbukkantak a Battersea metróállomás közelében, ahol karácsonyfát vásároltak. Később a West Enden látták őket, amint a Gielgud Theatre-be, a The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time című előadásra tartottak. Bár a család előtti hivatalos bemutatás ezúttal biztosan elmarad, úgy tudni, a 32 éves herceg arról mégis gondoskodott, hogy barátnőjét összeismertesse atyai jó barátjával, Mark Dyerrel.

Ami pedig a királyi család karácsonyát illeti – amelyet idén is a már említett sandringhami palotában fognak megtartani –, az ünnep első napja biztosan Vilmos herceg és Katalin hercegné távollétében fog eltelni. Ők ugyanis gyermekeikkel, a kis Györggyel és Saroltával Berkshire-be, a hercegnő szüleihez utaznak.