Ezt ajánljuk mi


25 éves a Nemzeti Kulturális Alap - fesztivál szezonzáró ünnepi show

A Nemzeti Kulturális Alap 2018-ban ünnepli negyedszázados fennállásának évfordulóját. Az évforduló keretében valósul meg a 25 év, 25 nap, 25 esemény elnevezésű programsorozat.

Célja, hogy a sokszínű események minél szélesebb körben mutassák be az NKA tevékenységét és eredményeit. Valamint a kulturális élet egészét, ahol az Alap működésének köszönhetően maradandó értékek, alkotások, művek születnek ma is.

Az évforduló nyitóeseményének a MÜPA ad otthont. Itt olyan művészek lépnek föl, akik már 1994-ben is NKA támogatást nyertek el. Mellettük egy – egy ifjú tehetség áll színpadra a jelenlegi pályázó körből.

Különleges helyszínen, egy hajón lesz tárlat azon alkotók műveiből, akik a 2018/19-es évadban töltik be 25. életévüket. Az érdeklődő regisztrálók hajós városnézéssel együtt kapják az élményt.

Az NKA kiemelten fontosnak tartja, ezért több programmal kapcsolódik a Családok Évéhez.

Számos koncert, kiállítás, pódium műsor, vetítés, találkozó, konferencia kerül megrendezésre szeptember 23 és október 17-e között a 25 napon belül országszerte.

De lesznek programok határon túl is Nagyváradon, Nagyszelmencen, Lendván és Szabadkán is.

Infó, műsorok: www.nka.hu www.facebook.com/nemzetikulturalisalap és az NKA25 fidelio különszámában

A programsorozat egyik állomása a Könnyűzene Kollégiumának eseménye, a NagyKoncert Aréna koncertshow, amely egyben a 2018-as fesztiválszezon hivatalos záróeseménye is.

 

A NagyKoncert Aréna show 2018. szeptember 27-én, csütörtökön kerül megrendezésre a Papp László Budapest Sportarénában, ahol 12 zenekar, 12 vendégművész legnagyobb és legismertebb slágerét, és az egyik legismertebb magyar dal átdolgozását viszi színpadra.

 

A koncertet a magyar jazz legkiemelkedőbb szólistáival teletűzdelt Modern Art Orchestra nyitja. Utánuk színpadra lépnek a következő sztárzenekarok, az alábbi vendégekkel: a Blahalouisiana Szűcs Krisztiánnal, a Kelemen Kabátban Péterfy Borival, a

Fish! Lányi Lalával, a Cloud 9+ Varga Liviusszal, az

Ivan & the Parazol Karácsony Jamesszel, a The Biebers Charlie-val, a Magashegyi Underground Járai Márkkal, a Hooligans Pásztor Annával, a Supernem a Punnany Massif frontembereivel, a

Margaret Island Bródy Jánossal, a Brains Caramellel, és nem utolsó sorban a

Republic Nagy Feróval. Az esemény befejezésében a Szállj el kismadár című dal csendül fel JumoDaddy újra gondolásában.

 

Az est házigazdája Bűdi Szilárd, aki már válogatja a zenekari sztorikat, sőt videókkal is készül, hogy még több emléket idézzen meg az elmúlt 25 évből, és napjaink fesztiváljairól.

 

Jegyek: https://nagykoncert-arena.broadway.hu/2018-09-27-19-00

A jegyek korlátozott számban 1500 forintért kaphatóak, amelyek tartalmaznak 2 darab lefogyasztható italkupont is, valamint beváltható a teljes jegyár értékében a DRK üzletekben országszerte.

 

A NagyKoncert Aréna esemény a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, az EFOTT Fesztivál szervezésében.