Ezt ajánljuk mi


A Dalválasztó show 2021. zsűrije

A Dal 2021 mezőnye nemrégiben lett ismert, most pedig bejelentette a műsor zsűrijének tagjait a közmédia. A 10. alkalommal induló dalválasztó show-ban idén is négy szakmai kiválóság véleményezi a dalokat. A három - mondhatni régi - tag mellett a negyedik, első ízben kapott helyet az ítészek között.

 

Freddy, Vincze Lilla, Nagy Feró, Mező Misi, Ferenczi György

A bemutatkozó moderátora, Freddy, először Vincze Lilla énekesnőt hívta a kamerák elé. A Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője reflektált a 2020-ban a zeneipart sem kímélő nehézségekre, szerinte „A Dal töretlen népszerűségét bizonyítja, hogy aktivizálta az előadókat a járványhelyzet szülte körülmények közt is, fogódzót jelent a zenészek számára, ami miatt érdemes alkotni”. Örült, mert itt magyarul adhatnak elő a muzsikusok, énekesek. Nem gondolta, hogy ekkora lesz az aktivitás, így a több mint 400 pályázat közül komoly kihívás volt kiválasztani a top 40-et.

Lillához az előző szériákból ismert tag, Nagy Feró csatlakozott, aki szintén harmadik alkalommal foglal helyet a zsűriben. A Beatrice frontembere köztudottan szókimondó az értékelések alkalmával, de ígérete szerint ebben az évadban visszafogottabb lesz. Úgy véli, a tehetséget, a befektetett energiát és munkát meg kell becsülni. Felhívta a figyelmet, hogy A Dal más fajta verseny, ahol „nincs kamu” bemutathatod, mit tudsz. Buzdította zenészeket, jelentkezzenek, versenyezzenek dalaikkal bármely korosztályból.

Visszatérő zsűritagként Mező Misi is véleményezni fogja az előadókat. A Magna Cum Laude frontembere korábban két évadon keresztül méltatta hétről-hétre a versenyző dalokat. Amitől egyedi A Dal, így foglalta össze: „A Dal nem tehetségkutató, nem kell kutatni a tehetségeket, maguktól jelentkeznek. Ez dalválasztó műsor.” Különlegessége a zenei stílusok sokszínűségben áll, a különböző műfajú produkciók versenyeznek egymással. Az ismert előadók, zenekarok mellett fellépnek kevésbé és egyáltalán nem ismertek, teret és lehetőséget adva a feltörekvő tehetségeknek. A műsor értéket képez és értéket őriz.

Negyedik zsűritagként Ferenczi György csatlakozott a csapathoz. Az Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, a Rackajam frontembere. Mind az eredeti, mind az akusztikus változatot kedvelte a versenydalok meghallgatásakor. Így jobban össze lehetett hasonlítani a hangzásokat. A dalok akusztikus előadásának jelentőségéről beszélt, szerinte jobban hagyja érvényesülni az énekest, a produkciónak ebben a verziójában sokkal inkább kiderül, miről is szól a dal.

A zsűri összetétele is garancia arra, hogy egy felejthetetlen élő show-t élvezhessünk, és együtt találjuk meg az ország legjobb 2021-es magyar slágerét.

 

A Dal 2021 élő adásait január 30-tól szombat esténként 19.35-től hét héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. A közmédia csatornája a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni a műsorral.

A jubileumi évadban újdonság, hogy 40 produkciót láthatnak a nézők, amelyek részt vesznek az online Akusztik Dalversenyben is. A négy előválogatót két elődöntő követi. A fináléba 8 versenyző jut, mindkét elődöntőből 4-4 produkció.

A március 13-i döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott 4 produkcióra szavazhatnak a nézők. Az ő szavazataik alapján kerül kihirdetésre a végső győztes. A jubileumi műsor újdonsága, hogy a 8 döntősből a zsűri által kiválasztott legjobb négy dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban, nem csak a végső győztes.

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy lemezfelvétel és videoklip készítésére kap lehetőséget, átveheti a Petőfi Zenei Díj „év dala” elismerését.

 

A műsorban, az előző évhez hasonlóan, átadnak több különdíjat is.

A 10. évadban gazdára talál „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” cím, ami egyben a Petőfi Zenei Díj „Az Év Szövegírója” és Petőfi Zenei Díj „Az Év Felfedezettje” díj.

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját (adal.hu), valamint a Facebook– és Instagram-oldalát is, amelyeken már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal 2021 – január 30-tól a Duna Televízió műsorán 19.35-kor.

 

A Dal 2021 mezőnye (előadó – dalcím):
anevemandras (Kállay Saunders) – Haza érek majd
Andelic Jonathan – Áldom
Balogh Eszter – Maradnék
BariLaci – Féltelek.
Beneath My Skin – Ébredj!
Chain Bridge Pop – Messze valahol
Csondor Kata – Bosszúállók
Detti – Nem muszáj
Down For Whatever – Zuhanás
Galda Levente – Eredő
GERENDĀS ft. Dárdai Blanka – Senkié
Hajdu Erik – Szürke madár
Hegedűs Bori és Tempfli Erik – Altató
Katona Petra – Viszlát Múlt
Kaukázus – Egyetlen szó
Kozma Orsi – Változik a világ
LivingRoom – Megtörtént
LongStoryShort! – Talán Holnap
Luscinia – Labirintus
Mudfield – Nincs szerencsém
Nági és Betti – Gyere velem
Nagy Adri – Hol voltál
Nagy Szilárd feat. Ragány Misa – Drága Hazám
Name Project – Altass el
No Sugar – Falak
Noémo – Hableány
Pejtsik Panna – Fehér Elefánt
Phoenix RT feat Diószegi Kiki – Jelzőfény
Pink & The Panthers – Sodor a Szél
Radics Gigi – Egy vagy velem
Siklósi Balázs – Csak egy IGEN
Sőti Barbi – Érezz idebenn
Süle Zsolt – Befúj
Swing à la Django – Maradok
Szabó Leslie – Legyen másnak is jó
Szekér Gergő – Hazatérsz
Szőke Nikoletta – Új esély
Tortuga – Törnek az Ablakok
Veréb Tomi – Miénk volt a Világ
YOULÏ – A legjobb

 

Válaszd ki te is a kedvencedet!