Ezt ajánljuk mi


A felfedező benned van… Mi csak ihletet adunk neked.

A 41. Utazás kiállítást idén március 1–4. között rendezi a Hungexpo a Budapesti Vásárközpontban. Az esemény fókuszában az aktív kikapcsolódás áll, de a turizmus szinte minden ága képviselteti magát.

Hazánk és a közép-kelet európai régió egyik legnagyobb turisztikai vásárán több mint 25 ezer négyzetméteren 280 kiállító mutatkozik be, akik 21 országból érkeznek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Utazás kiállítás egyszerre szól a nagyközönségnek és a szakmának. A közönségnapokon (péntektől vasárnapig) lehetőség lesz válogatni az utazási irodák aktuális kínálatából.

A kiállítással egy időben rendezik a Bringa- és a Futó Expót, valamint Magyarország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvényét, a 6. Járatlan utakon fesztivált.

Az Utazás 2018. külföldi díszvendége Észak-Afrika egyik legkívánatosabb utazási célpontja: Marokkó. Bemutatkoznak a Marokkóval foglalkozó utazási irodák, megismerkedhetnek az ország történelmével, kultúrájával, gasztronómiájával. A szerencsés látogatók egy kétszemélyes marokkói vagy egyiptomi utazást nyerhetnek.

A belföldi díszvendég, Hévíz, különleges játékokkal, helyi termék kóstolókkal és – természetesen - akciós szállásajánlatokkal várja az érdeklődőket. A folyamatosan megújuló fürdőváros nagy hangsúlyt helyez az elmúlt évek fejlesztéseinek, a változatos sport és kulturális programjainak bemutatására. Fókuszban az egészséges életmód, a természet-közeli feltöltődés, a minőség és az éltető víz állnak. A Hungarikum díjjal kitüntetett Hévízgyógyfürdő rangos nemzetközi elismerésben részesült 2017-ben. Az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa MED minőségbiztosítási védjegyét vehette át a Tófürdő.

A kiállítás fontos kísérője lesz a Gasztro Udvar, ahol bemutatkoznak a világ népeinek konyhái.

A látogatók szórakoztatásáról a Dumaszínház fellépői gondoskodnak.

Az Utazással egy időben három esemény várja a látogatókat

A Bringaexpóra a kiállítók elhozzák legújabb fejlesztéseiket és kiegészítőiket. Lesz látványos trial show és verseny, BMX bemutató, Bringa Vágta és – Európában egyedülálló módon – először junior Eliminátor CX verseny. A kisebbek ügyességi programokon és kresz pályán mérhetik össze tudásukat.

A Futó Expón az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység és sport minden kelléke és fejlesztése jelen lesz.

A 6. Járatlan Utakon Fesztivál az ország ismert utazói, bloggerei osztják meg történeteiket és tapasztalataikat a közönséggel. Néhány téma: Kalandozások a színes Marokkóban (Borbély Bence), aktív turizmus a legszebb magyar borvidékeken (Gerhát Ádám), futócipőben a világ utcáin (Balog Tibor), lakóautóval Európában (Harmath András), hogyan kerüld el a turistacsapda éttermeket? (Kisgyörgy Éva Travellina), utazások gyerekkel – lehetséges (Mátai Péter), kalandozások kerekesszékkel (Tóth Tímea).

Bővebben: http://www.jaratlanutakon.hu/

A Hungexpón már hetedik alkalommal van jelen a HTCC Afrika Expo és Vásár. Az Afrika világát és turisztikai látványosságait bemutató standok az utazókat kívánják orientálni és tájékoztatni arról, mire számíthatnak a fekete kontinensen.

Bővebben: http://www.afrikaexpo.hu/

Az egyidejű rendezvényekről bővebben:

http://utazas.hungexpo.hu/hu/egyideju-rendezvenyek

A D pavilon az „Itthon” nevet kapta és a név mellé egy új látványvilágot is létrehoztak. Itt találkozhatnak a belföldi díszvendéggel, Hévízzel, és a belföldi desztinációkat ajánló kiállítók tartalmas turisztikai kínálatával. A tóváros standján iszapos kincskereső játékkal, helyi termékkóstolóval, kosztümös fotóponttal, koktélokkal és akciós szállásajánlatokkal várja az érdeklődőket. Az „Itthon” pavilon színpadán láthatják - többek között -a Dumaszínház műsorvezetőit, valamint Badár Sándor utazás estjét is meghallgathatják. Emellett megtekinthetik a Happy Dixilend együttes műsorát is Tokiótól Bamakóig címmel.

A szombat délután nagyon izgalmas lesz! A népszerű Music Fm-es rádiós műsorvezető Fitti 16.30-kor a D pavilon színpadán sorsol két nyereményt: két fő részére szóló egyhetes egyiptomi utazást, valamint egy családi wellness hétvégét Alsópáhokon.

Az A pavilonban a külföldi desztinációkat kínáló kiállítók, a Járatlan utakon fesztivál előadói és több népszerű utazó blogger kapott helyet. A  Dumaszínház műsorvezetői az itteni színpadon is fellépnek. A fesztivál ideje alatt pénteken Badár Sándorral, szombaton Kovács András Péterrel, vasárnap pedig Aranyosi Péterrel és Badár Sándorral találkozhatnak az Utazás Kiállításon.

Nyereményjáték az Utazás kiállításon

Egyhetes, kétszemélyes marokkói utazást (a Marokkói Nemzeti Turisztikai Hivatal jóvoltából) és hévízi wellness hétvégét (a Danubius Health Spa Resort Aqua jóvoltából) nyerhetnek idén a kiállítás látogatói. Ezen kívül kisorsolnak egyhetes egyiptomi utazást (a VIP Hurghada Ltd. felajánlása) és alsópáhoki, családi wellness hétvégét (a Kolping Hotel Spa & Family Resorttól). A látogatók a rendezvény ideje alatt a jegypénztárban, valamint a nyereményjáték-ponton kérhetnek nyeremény szelvényt.

A Hotel Spa Hévíz két fős wellness hétvégét tartalmazó felajánlásáért a Music FM rádió által, az Utazás Kiállítás belépőjegyek megszerzéséért szervezett játékokon lehet ringbe szállni.

A kiállításról részletesen: http://utazas.hungexpo.hu/hu

Információk:

Nyitva tartás:

2018. március 1., csütörtök: 10-18 óra (szakmai nap)

2018. március 2., péntek: 10-18 óra

2018. március 3., szombat: 10-18 óra

2018. március 4., vasárnap: 10-17 óra

Az érdeklődők a kiállítás szakmai napjára is válthatnak belépőt, de ezek ára magasabb a közönség napokon váltható jegyekénél.

Napijegy:
- helyszínen: 2500 Ft

- online elővételben, regisztráció nélkül: 2500 Ft (+250 Ft kezelési költség jegyenként)
- online elővételben, regisztrációval: 2250 Ft (+250 Ft kezelési költség jegyenként)

A közönségnapi belépőjeggyel az egyidejű rendezvények is látogathatóak. A belépőjegy egyszeri belépésre jogosít.

További információk: http://utazas.hungexpo.hu/hu/belepojegy-arak