Ezt ajánljuk mi


A Magyar Kultúra Napja - Hungarian Culture Day London 2018

Az első fesztivált 2011. októberében rendezték meg közös szervezésben a West Ealing Art Scene szervezettel, az Ealing Bevásárló Központban.

A rendezvény sorozat többek között helyt adott Liszt Ferenc születésének 200.  évfordulója alkalmából szervezett komolyzenei koncertnek és egy hangulatos magyar vásártérnek.

Második alkalommal 2015. júniusában, a Victoria Embankment Gardens-ben szerveztek egy fergeteges rendezvényt, ahol a Hunique néptánc csoportnak köszönhetően a hangsúly a magyar népzenére és a néptánctra helyeződött.

Idén, június 16-án, harmadik alkalommal rendezik meg a III. Magyar Kultúra Napját, ahol már az elmúlt évek összes tapasztalatát összegyűjtve, egy nagy színpados, vásáros szabadtéri fesztiválra invitálják Önöket.

A magyar folklór gyermek és felnőtt csoportjai mutatkoznak be a nagy színpadon délelőtt 11 órától, egészen este 19 óráig. A produkciók hitelesen jelenítik meg az adott tájegységre vonatkozó viseletet, zenét, koreográfiát. A magyar folklór mellett számos magyar fellépő mutatkozik be a színpadon. A rendezvény a Hunderground rock-zenekar koncertjével zárul.

A fellépő művészek egytől-egyig Londonban élnek és ápolják hagyományaikat. Magyar kézműves termékek széles választéka várja a kedves vendégeket a sátrakban. Az ízletes gulyás, a kürtőskalács, a lángos és a csapolt sör szintén meghatározó része lesz a fesztiválnak.

A szabadtéri rendezvény ingyenes és családközpontú. A szervező csapat évek óta sikeresen bonyolítja le a Watfordi Családi Napot, a Hunique Táncházat és az Aprók Táncát.  Valamint idén második alkalommal megrendezik a József Attila Szavaló Versenyt.

Az alapítvány által szervezett Hungarian Culture Day fesztivál sorozat annyiban különleges és egyedülálló, hogy a szervezőkön, kézművesen, étel-ital árusokon keresztül a több mint 100 fellépő művészt beleértve, mindenki az angliai magyar közönség tagja. Így az itt élő tehetséges magyarok népszerűsítik és ápolják a magyar kultúrát az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban.

A szervező csapat

A HC&HS a fesztivállal, annak megszervezésével támogatja az Angliában megalakult Angliai Kézműves Egyesület tagjait és más londoni magyar szervezeteket, mint például a Secler Galleryt.

Az idei HCD szervezése már a tavalyi évben megkezdődött. A júniusi 16- i fesztivált jóval nagyobbra tervezték, mint az előző években lebonyolított fesztiváljaikat.

Idén szeretnének jobban odafigyelni a részletekre, és kiemelni a magyar gasztronómiát.