Ezt ajánljuk mi


A tánc világnapja

36. alkalommal hajtjuk meg fejünket a tánc és a táncosok előtt április 29-én, a “balett Shakespearejének” tartott Jean-Georges Noverre születésnapján.

Idén is, mint eddig minden évben, a Tánc Világnapján a magyar táncélet szereplőit köszöntik, e napon adja át szakmai elismeréseit a Magyar Táncművészek Szövetsége.

A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház ebben az évben is látványos flashmobbal ünnepeli április 29-én a Tánc Világnapját. Idén a Pas De Bridge a Margit hídról a Müpa előtti térre költözik, az esemény 11.45-kor kezdődik, így teremtve egy szimbolikus hidat a kortárs művészet, a kortárs tánc és a mozogni vágyók között. A flashmobhoz bárki csatlakozhat, nemtől, kortól és táncos képzettségtől függetlenül.

A villámcsődület ötletét 2014 júliusában az Ulm városa által szervezett kulturális projektmenedzseri tanfolyamon fejlesztette ki Bakk Ágnes, a Góbi Rita Társulat producere.

Az esemény fb oldala: https://www.facebook.com/PasDeBridge/

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ a Tánc Világnapját. A Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége már hosszú évek óta gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén, amelynek keretében átadásra kerülnek a Szövetség szakmai díjai. Ugyancsak ezen az estén kerül sor az Imre Zoltán-díj, az Ifj. Nagy Zoltán Alapítvány díjai, és a Fülöp Viktor ösztöndíjak átadására is.

 A Gálaest közreműködői: Duna Művészegyüttes, Frenák Pál Társulat, GG Tánc Eger, Győri Balett, Magyar Nemzeti Balett, Magyar Táncművészeti Egyetem, Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola és Szakgimnázium Táncművészeti Tagozata

A Gálaest rendezője: Földi Béla, Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, a Budapest Táncszínház igazgatója, művészeti vezetője