Ezt ajánljuk mi


A UK legjobb nyaralóhelyei

Ha nyaralásról van szó, nem muszáj elhagyni az Egyesült Királyság területét, az ugyanis számos olyan gyönyörű és változatos hellyel rendelkezik, ahol az ember szívesen eltölt egy hétvégét vagy akár több hetet is. Történelmi kastélyok, nagy városok és idilli tengerpartok várják a pihenni, kirándulni vágyó turistákat. Ezek közül szemezgettünk párat.

Northumberland

A történelmi emlékekben kiemelkedően gazdag megye Anglia és Skócia határán fekszik, keletről az Északi-tenger határolja. A régmúlt képét és hangulatát számos kastély és vár őrzi, a többi között Hadrianus fala is itt található. A történelmi barangolás során eljuthatunk a gyönyörű tengerpartig, az Alnwick kastélyban pedig Harry Potter világába csöppenhetünk bele, mivel itt forgatták a film több jelenetét is.

Bath

A hangulatos fürdővárost még a rómaiak alapították, szépsége miatt ma sokak szerint megérdemelné a legszebb kisváros címet. Bath nyári eseménynaptára rendkívül színes: fesztiválok, bemutatók, koncertek, kiállítások várják a látogatókat. Különlegessége nem csak impozáns építészetében rejlik, az ország egyetlen természetes meleg vizű forrása is itt található.

Lake District

Északnyugat-Anglia büszkesége, Lake District, a szigetország legkedveltebb kiránduló- és pihenőhelye.  A tájat vadregényes tavak és hegyvidékek teszik izgalmassá. A közepén fekvő nemzeti park felszínét a jégkorszak alakította ki, a völgyek pedig az idők során vízzel töltődtek fel. Azok számára, akik szeretnek túrázni mindenképpen első számú úti célként szolgál.

Cornwall

Cornwall Anglia legdélnyugatibb csücskében fekszik. A tengerre az egyik oldalon sziklafalakról nyílik rálátás, a másik oldalon homokos partszakaszon élvezhetjük a tájat, így mindkét típus kedvelői megtalálják a számukra tökéletes részt. A tenger rengeteg szórakozási lehetőséget nyújt a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A szörfözés és a sziklaugrás is a programlistára kerülhet, ha elég bevállalósak vagyunk. A parti pihenés mellett a megye érdekes látnivalókkal csábít, ezek közül a halászfalvakat övezi a legnagyobb érdeklődés.

Edinburgh

Skócia fővárosának kedvező fekvése és különleges természeti adottságai miatt a gazdaság a turizmusra épül. Ennek megfelelően a város nem szűkölködik látványosságokban, ha ide utazunk, minden napra jut jó néhány nevezetesség. Legfontosabb látnivalói az Edinburgh-i vár, az Óváros sétánya, a Holyroodhouse-palota, a Szent Egyed katedrális, illetve a Királyi botanikus kert.

Barafundle Bay

Wales déli részén fekszik ez a rövid kis öböl, amelyet kristálytiszta vize és a partját fedő aranyló homok csillogása miatt több alkalommal is jelöltek a világ legjobb strandjainak kategóriájába. Önmagában is beszédes, hogy 2016-ban két szépségdíjat nyert, és nem véletlen, hisz a dűnékkel és fákkal határolt öböl valóban lenyűgöző látványt nyújt.

Yorkshire

Anglia legnagyobb megyéje három nemzeti parkkal, két világörökségi helyszínnel, mocsárvidékkel, dombos tájjal és bámulatos partszakaszokkal várja az odalátogatókat. A táj mesebeli szépsége mellett gasztronómiája sem utolsó, az itteni éttermek többsége Michelin-csillagos.

Dorset

Dorset tengerpartja a természeti világörökség részét képezi, mely mai formáját körülbelül tízezer év alatt nyerte el. A környéken hosszú, kellemes sétát lehet tenni, mert nem nagy a nyüzsgés, a Jurassic Coaston pedig egy különleges, kaput formáló sziklaképződmény, a Durdle Door állítja el a turisták lélegzetét. Ezt a lenyűgöző, geológiai csodát egyszer az életben mindenkinek látnia kell!

Forrás: szallas-utazas-ajanlo.com, wikipédia, mumsnet.com, utazom.com