Ezt ajánljuk mi


A Víz Világnapja és a Föld órája márciusban

ÖKO tudatos hétvége az Aquaworld Resort Budapestben! A március nemcsak a tavasz kezdete, az év harmadik hónapjában a hosszú hétvégén felül két fontos, nemzetközi környezetvédelmi kezdeményezésre is érdemes lesz odafigyelnünk.

A Víz Világnapja és a Föld Órája akció idén is számtalan színes programmal várja az érdeklődőket, felhívva a figyelmet bolygónk legfontosabb kincsére, természeti erőforrásaink védelmére.

Két nemzetközi környezetvédelmi kezdeményezés egy helyen

A két nemzetközileg ismert akciónak köszönhetően számos megmozdulás részesei lehetünk országszerte. Idén az Aquaworld Resort Budapest is csatlakozott a Víz Világnapja és a Föld Órája önkéntes mozgalomhoz. Ennek keretein belül egy különleges öko hétvégével várják a látogatókat a szervezők, kifejezve elkötelezettségüket a klímavédelem és a környezettudatosság iránt.

Aki ezen a hétvégén, 2018. március 22-25-én ellátogat Európa egyik legnagyobb fedett élményfürdő komplexumába, nem csupán színes, vidám programok részeseivé válhat. A WWF Magyarországgal karöltve könnyedén kikapcsolhatja magát a rohanó hétköznapok forgatagából, s közben szórakozva hozzájárulhat a fenntartható élethez, a környezet megóvásához.

Mindenféle izgalmas és szórakoztató családbarát program várja valamennyi korosztályt. Együtt tehetik le a Föld Órája esküt, családi vízi bajnokságon vehetnek részt és kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból készíthetnek időjárás iránytűt vagy bolygó makettokat.

Extra TIPP:

Március 24-én a Föld Órája keretében az Aquaworld Resort Budapest Hotel Duna éttermében a magyar és nemzetközi konyha kínálatán felül a WWF által támogatott fogások közül lehet választani, amelyek e jeles nap alkalmából környezettudatosan készülnek. A hétvége különlegessége pedig, hogy a Duna étteremben kellemes hangulat, halk zene és csökkentett világítás, azaz gyertyafény mellett fogyasztható el a vacsora, kicsit ezzel is hozzájárulva Földünk energiahatékonyságának növeléséhez.

Időpont:  2018.március 22-25.
Helyszín: Aquaworld Resort Budapest

Az energitakarékosságra és a környezetvédelem fontosságára azonban nem csupán ezen a hétvégén, de mindennap érdemes odafigyelnünk!

A fent említett remek programokkal korántsem érnek véget, a fürdő további programjairól a www.aquaworldresort.hu oldalon tájékozódhatunk.

Víz Világnap

Se íze, se színe, a tiszta víznél meg sincs nagyobb érték a Földön. 1994 óta az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciájának felhívására március 22. napját a víz világnapjaként tartjuk számon. Azóta ezen a napon sok olyan program közül választhatunk, amelyekkel emlékeztethetjük magunkat életünk egyik legnagyobb kincsére, a vízre, melynek védelme az utóbbi időben talán fontosabb lett, mint eddig valaha. A 2018-as Víz Világnap nemzetközi szlogenje „Védd természetesen!”.

A Föld Órája

kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira. Egy év múlva nemzetközi szintre emelkedett, 2017-ben pedig már 187 ország csatlakozott hozzá. A Föld Óráját idén március 24-én ünnepeljük, ennek alkalmából a WWF Magyarország ismét szeretné felhívni a figyelmet a természeti értékek fontosságára, a környezettudatosságra.

Első lépésként arra kérnek mindenkit a szervezők: csatlakozzunk a Föld Órájához, és aznap 20:30-kor egy órára kapcsoljuk le a villanyt. 60 perc viszont csak a kezdet, az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat. 2018-ban új irányt vett a Föld Órája, ezzel együtt pedig az üzenet is megújult: "Kapcsolódj a Földhöz!" - szól a mottó, a fókuszban pedig bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint saját felelősségünk környezetünk iránt.