Ezt ajánljuk mi


Advent Bazilika: 12 méteres karácsonyfa Európa legszebb karácsonyi vásárában

Családias hangulat, maradandó élmények és környezettudatosság a Szent István téren

November 22-én, immár kilencedik alkalommal nyílt meg Budapest egyik legszebb ünnepi rendezvénysorozata, az Advent Bazilika.

A 2018-ban Európa második legjobb karácsonyi vásárának választott rendezvényt évek óta azzal az eltökéltséggel hozzák létre a szervezők, hogy az évvégi eseménydömpingből kiemelkedjen.

A Szent István Bazilika előtti téren semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtenek, minőségi időtöltést és különleges gasztronómiai kínálatot nyújtanak a látogatóknak.

Mindezt idén az eddigieknél is több program, tematikus napok, interaktív szelfipont és egy 12 méteres karácsonyfa teszik teljessé. 
Maradandó élmények, családias hangulat és környezettudatosság – ezen gondolatok jegyében nyílt az Advent Bazilika. 
 
Minőségi kiállítók 
A Szent István Bazilika előtti téren több mint olyan 150 hazai kiállító kap helyet, akik között kézműves és gasztronómiai árusok egyaránt megtalálhatóak. Utóbbiak a közkedvelt, kizárólag kifogástalan alapanyagokból előállított ünnepi - vásári ételek mellett a rendezvény szellemiségének megfelelően számos csak itt kapható ínyencséget is kínálnak. Itt mutatkozott be a ChocoMe forró-csokija és új karácsonyi csoki kollekciója.

Kizárólag a vásár közönsége számára lesz elérhető az egyik neves hazai agrofarm szürke marháiból készült burgere és számos sajtkülönlegesség.

Kapható lesz semmivel össze nem hasonlítható flódni és kinyit a “Mikulás kocsmája” is, ahol többek között áfonyás forralt bort, bombardínót vagy éppen forró barnasör-rum kompozíciót mérnek.

Lesz prosecco, pezsgő és leves bár is, de az egyik gasztro kiállítónak köszönhetően osztriga, homár, languszta és polip is kerülhet a látogatók tányérjára.

Visszatérő sikerprogramok és idei újdonságok

2019-ben sem maradhat el a tavaly nagy sikerrel debütált, Bazilikára vetített 3D-s épületfestés, amelyben egy speciális szemüveg segítségével sötétedés után félóránként gyönyörködhetnek a látogatók. A lenyűgöző vetítés azonban nem az egyetlen attrakció, amiben a monumentális épület szerephez jut.

Az idei év különlegessége lesz a „Kívánj boldog karácsonyt egy különleges képeslappal” lehetőség. A vállalkozó kedvű vásározók a 3D vetítés szüneteiben egyedi mintát varázsolhatnak a Bazilika homlokzatára, hogy azután fotót készítsenek, és posztolják a saját maguk által kreált, különleges alkotást. Az érdeklődők 5 előre megtervezett dekoráció és több mint 40 nyelven megfogalmazott karácsonyi üdvözlő szöveg közül választhatnak.

A vizuális élmények mellett a családokat és baráti társaságokat naponta tematikus programok és meglepetések várják. A szervezők külön, gyerekeknek szóló izgalmakról is gondoskodtak: a kisebbek minden nap 12.00-16.00 óra között animátor vezette kézművesfoglalkozáson vehetnek részt.

És idén is várja őket az ingyenesen igénybe vehető korcsolyapálya korcsolyabérlési lehetőséggel, csütörtöktől vasárnapig korcsolya oktatással.
 
Környezettudatosság
A vásár kiemelt jelentőséget tulajdonít a környezetbarát, környezettudatos megoldásoknak. Ezért díszíti a teret kivágott fenyő helyett egy - a vásár történetében az eddigi legmagasabbnak számító -  12 méteres, óriási műfenyő, valamint ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a rendezvény ideje alatt kizárólag környezetbarát, dupla falú papírpohárban kínálják a forró italokat. Mindezek mellett a tavalyihoz hasonlóan idén is szívószál mentessé teszik a rendezvényt, és könnyen lebomló evőeszközök használatát javasolják az árusoknak.

És, hogy még tovább csökkenjen az ökológiai lábnyom: a pultoknál örömmel kiszolgálják azokat a látogatókat is, akik saját bögréjükkel érkeznek, s ebbe kérik a forró italokat. Ezek után pedig szinte természetes, hogy a környezettudatosság jegyében a vásárban szelektíven kezelik a hulladékot.
 
Társadalmi szerepvállalás
A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat a vásár teljes ideje alatt várja az adományokat „szeretet.éhség” kampánya keretében. A szolgálat önkéntesei a helyszínen maguk sütötte és díszített dekoratív mézeskalács szívvel hálálják meg az adakozók segítő szándékát.

A Szeretetszolgálat mellett jelen lesz a vásárban a Movember mozgalom is, akik a férfiakat veszélyeztető prosztata- és hererák veszélyeire hívják fel a figyelmet, és ingyenes szűrést is tartanak. 
 
Az Advent Bazilika az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává, rendezvénysorozatává vált. Számos hír és utazási portál mutatja be kihagyhatatlan úticélként, mint ahogy tette azt legutóbb a CNN is, amely elsőként említi a vásárt az ünnepi időszak budapesti programjait bemutató anyagában. 

 

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására!

Minden eddigi szavazási rekordot megdöntve nyert a Bazilika előtti karácsonyi vásár

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött egyúttal.

 

A budapesti Advent Bazilika már 2018-ban is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt: akkor a második helyet szerezte meg a szavazáson, maga mögé utasítva többek között Prágát, Brüsszelt és Bécset.

 

Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289714 szavazat érkezett. Tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett.

 

Európai immár legszebb karácsonyi vásárát kilencedik éve azzal az eltökéltséggel hozzák létre a szervezők, hogy az év végi rendezvénydömpingből kiemelkedve, a Szent István Bazilika előtti téren semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést nyújtsanak a látogatóknak. 

Idén a már megkülönböztető védjeggyé vált különleges gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett a korábbiaknál is több programmal, tematikus napokkal, interaktív szelfiponttal és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket, egészen január 1-ig.

„Az Advent Bazilika az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává, rendezvénysorozatává vált. Mint minden évben, így idén is azzal a szándékkal szerveztük meg, hogy az eseménnyel hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. A versenyben való részvételünk is azt a célt szolgálta, hogy az Advent Bazilika mellett ráirányítsuk a figyelmet a fővárosra. Büszkék vagyunk az eredményre, hatalmas öröm, hogy ilyen erős visszajelzést kaptunk a látogatóktól. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott!” – a Szervezők