Ezt ajánljuk mi


Az első adventi gyertya meggyújtása, fényfestés és „Környezettudatos karácsony”

Gyerekprogramokkal indult, az első adventi gyertya meggyújtásával és ünnepi fényfestéssel zárult december első vasárnapjának programja a Városháza parkban.

A hatodik alkalommal megrendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásáron nem csupán az óriás adventi koszorú gyertyája, hanem Budapest díszvilágítása is felgyúlt. Az első adventi hétvége után a program kavalkád karácsonyig , minden hétvégén, egész napos eseményekkel várja az idelátogató családokat.

A budapestiek kedvelt helyszínén a Városháza Parkban, a Tarlós István főpolgármester fővédnökségével rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár első adventi vasárnap délelőtt - már hagyományosan - a gyerekeké volt a főszerep, 11 órától a Tekergő Bábszínház Bundás bocsok karácsonya című meséjére várták a legkisebbeket, akik az előadás után adventi koszorút is készíthettek. 15 órától ismét Bibliai meseolvasást tartottak a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium tanulói Boldizsár Ildikó meséiből, majd 16 órától a Kabóca Bábszínház: Regö rejtem - karácsonyi pásztorjátékával fejeződott be a kicsiknek szóló programsorozat.

2018. december 2-án 17 órakor Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel egy időben városszerte felgyúltak Budapest díszfényei és kezdetét vette az ünnepi felkészülés időszaka. A gyertyagyújtáson Dr. Osztie Zoltán Budapest-Belváros Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos elnöke mondott ünnepi áldást, valamint közreműködött Pánczél Kristóf vezényletével a Józsefvárosi Zeneiskola Kiskórusa.

Különleges ünnepi programmal színesítette Budapest arculatát a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a LaLuz Visuals az első adventi vasárnapot egész este folyamán. Egyedi, kézzel rajzolt animációs fényfestést láthattak az érdeklődők a római kortól napjainkig. A színes és egyben ismeretterjesztő fényfestés a Deák téri Evangélikus templom hátsó homlokzatán jelent meg, igazi varázslatot csempészve a karácsonyváró vásári forgatagba. A rendkívüli esemény a 145 éves Budapest ajándéka a városnak.

A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a www.adventbudapest.hu weboldalon tájékozódhatnak.

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban!

 

Ismét „Környezettudatos karácsony” a Városháza parkban

Már lehet szavazni az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásáron kiállított környezettudatos karácsonyfa-installációkra. Kisiskolások pályamunkái díszítik idén is a Városháza park fényligetét.

A Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. közös kezdeményezésében évek óta több száz kisiskolás és óvodás gyermek vesz részt. A program keretében a környezettudatos karácsonyfákat készítő csoportokat vendégül is látják a vásár hüttéjében, pályamunkáik pedig 2018. december 28-ig láthatóak majd, a téli fesztivál attrakciójaként. A „Környezettudatos karácsony” programmal egyszerre hívják fel a figyelmet az összetartozás és a környezettudatosságra nevelés fontosságára, a legjobb pályaműveket pedig külön díjazzák a szervezők. A „közönségdíjat” pedig a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán leadott szavazatok alapján ítélik oda.

Szavazni a vásár Facebook oldalán lehet:

https://www.facebook.com/pg/AdventBudapesten/photos/?tab=album&album_id=1201313360024400

A szavazatokat december 17-én, hétfőn összegzik, az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2018. december 19-én, szerdán kerül sor a vásár hüttéjében.

A gyerekek által, természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból készített stilizált karácsonyfákat idén is a FŐKERT biztosítja, a téli fesztivál attrakciójaként pedig, mint kültéri installáció kerülnek kiállításra a budapesti Városháza parkban.

 

A pályázat díjai:

Állatkerti belépő, a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásából 1500 darab, március végéig érvényes belépőjegy.

Strandlátogatás az osztály és kísérőik számára az október végén átadásra került Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőbe a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. felajánlásából.

10 db ajándékcsomag BKK-s és MOL Bubis szóróajándékokkal, valamint 10-15 közlekedés iránt érdeklődő gyerek számára Futár Központ látogatás a Budapesti Közlekedési Központ felajánlásából.

Városnéző hajókázás a Duna Corso sétahajón egy iskolai osztály és kísérői (legfeljebb 30 fő) részére a MAHART PassNave Kft. felajánlásából.

2 db ajándékutalvány (1 db óvodás és 1 db kisiskolás csoportnak), mely érvényes az egész nyertes díszítő csoport számára a Főnix, tűzcirkusz című műsor valamelyik előadására cirkuszpedagógiai foglalkozással egybekötve 2019. január 19. és március 10. között a Fővárosi Nagycirkusz felajánlásából.

 

A Szabad Tér Színház különdíja:

Színházjegy a Városmajori Szabadtéri Színpad egy vasárnap délelőtti matiné előadására 2019. júniusában.

 

A FŐKERT Zrt. különdíja:

Meglepetés ajándékcsomag.