Ezt ajánljuk mi


Az Orosz Kozákok – Állami Tánc- és Énekegyüttes

A Tánc- és Énekegyüttes közel három évtizede varázsolja el a nézőket világszerte. Egyedi műsorukban a tradicionális kozák táncokat ötvözik nemzeti dalokkal, s mindezeket élő zenekari kísérettel.

2019-es tavaszi turnéjuk keretében először lépnek fel Magyarországon, lenyűgöző produkciójukat öt hazai városban mutatják be.

 

A magyarországi turné állomásai:

2019. április 7. – Győr – Győri Nemzeti Színház

2019. április 8. – Budapest – MOM Kult

2019. április 9. – Nyíregyháza – Nyíregyházi Egyetem, Kodály Zoltán Rendezvényterem

2019. április 10. – Vác – Madách Imre Művelődési Központ

2019. április 11. – Gyöngyös – Gyöngyök Mátra Művelődési Központ

A társulatot a nagyra becsült, orosz Leonid Milovanov koreográfus alapította 1990-ben Lipetskben. Az összesen 50 főt számláló társulat fő részét képezi a 35 főből álló táncegyüttes, akiket a kórus és a 10 fős zenekar tesz teljes egésszé.

 

Repertoárjukon több mint 20 tánc, 50 dal és 10 zenei kompozíció szerepel, melyek felölelik a kozák életforma teljes történetét. Festői képekben, színes ruhákban, vidám dalokban mesélik el és csodálatos tánclépésekben keltik életre Oroszország kozák hagyományait a Don folyótól és a Fekete-tengertől, egészen Szibériáig és a Távol-Keletig.

Az egész világon bemutatták már különleges műsorukat, többek között felléptek Európa számos országában, Kanadában, az USA-ban, Kínában és Koreában is. 2019 áprilisában érkeznek hazánkba, Győrben, Budapesten, Nyíregyházán, Vácon és Gyöngyösön kápráztatják el különleges műsorukkal a magyar közönséget, mutatják be a kozák örökség gyöngyszemeit.

 

Jegyek: www.broadway.hu