Ezt ajánljuk mi


Fesztivál szezon: Kultúra, természet, Tisza-tó 2018.

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál egy teljesen egyedi, exkluzív élményeket nyújtó, minőségi, zenei esemény 2018. július 26 és 29. között.

A Tisza-tó Magyarország egyre népszerűbb üdülési és turisztikai célpontja. Vadregényes tájaival jelentős az ökoturizmusa, és nagyon népszerű a horgászok körében is.

Aki ellátogat a tóhoz, annak biztosan lesz egy „csónaktúrás” élménye. A négy méter magasan futó, természetes kilátóként funkcionáló, aszfaltozott gát páratlan élményeket kínál a bringásoknak, akik túrájuk során akár hat szabad strandon is fel tudnak frissülni.

A Tisza-tó adta ezen számtalan lehetőséget megragadva, és összehangolva  álmodta meg Debreczeni Ildikó a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált: a csodálatos természetet, az aktív pihenést és a kultúrát ötvözve. Cél a minőségi kultúra összekapcsolása az egészséges életmóddal. Ezen kívül a környék természeti adottságainak, madár és állatvilágának megismertetése a hazai és a nemzetközi közönséggel.

A fesztivál innovatív, értékteremtő és környezettudatos. idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre.

Mi a fesztivál különlegessége, és mit ad a résztvevőknek?

 • komolyzenét, operát, tánc produkciókat, egyedi előadásokat
 • a négy nap alatt az aktív pihenés több formája kipróbálható: kerékpár, csónak, séta, relaxálás
 • az egészséges táplálkozás jegyében helyi termékek kóstolása
 • négy nap alatt 380 művésszel lehet találkozni
 • a nemzetközi sikereket elért előadókat soha nem látott környezetben tekinthetik meg
 • a Tisza-tó növény és állatvilágának megismerése

A Tisza-tavi Fesztivál idén négy naposra bővül. Csütörtökön, július 26-án, Tiszafüreden, a Morotva félszigeten valósul meg a Családi TO’Piknik.

A nap középpontjában a gasztronómia áll, de lesznek interaktív komolyzenei programok, workshopok és játékok. Ez az esemény az egész családnak szól, a megszokott gasztronómiai rendezvényektől eltér, új és innovatív alapokon.

Lesz főzőverseny, ahol évente más – más operaénekes vagy zeneszerző kedvenc ételét készítik el a csapatok. Idén Kodály Zoltán kedvenc tojásos lecsó krumplis gombóccal fogása a téma. Az alkotásokat a Pannon Gasztronómiai Akadémia jóvoltából egy sztár séf fogja véleményezni. Emellett színpadi fellépők szórakoztatják majd a közönséget. Bemutatkozik Szolnok városa is, a fesztivál ez évi díszvendége.

Debreczeni Ildikó, Román Sándor, Molnár Levente és Horgas Eszter

Pénteken, július 27-én, egy különleges előadás várja az érdeklődőket a tiszafüredi Morotva félszigeten. Fellép az Experidance Production a Nostradamus: Világok vándora című táncjátékával. Ez alkalommal – egyszeri alkalommal – csatlakoznak az előadáshoz Mikósa Erika és Molnár Levente operaénekesek, a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara, és a kiegészített Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, Sándor Szabolcs vezényletével.

A félsziget soha nem látott dekorációt kap erre az estére. Számos helyi termelő is jelen lesz termékeivel. Emellett pedig a szervezők a siket és nagyothallók iránti elkötelezettségből egy rövid, de hasznos programelemet iktattak be, amihez a közönségre is szükség lesz.

Szombaton, július 28-án, kerül megrendezésre a sokak által kedvelt Tour D’Opera kerékpár túra, amelynek megállóiban különböző műfajú koncerteken vehetnek részt a kerekezők. A 67 km-es túra során a már említett gátról csodálatos panoráma mellet érik el a helyszíneket a bringázók. A megállók során a részt vevő települések is bemutatkoznak.

Néhány Tour D’Opera program:

 • A Magyar Állami Operaház szólistái és zenészei kimondottan erre az alkalomra állított össze egy műsort Tiszafüredre, a Kormorán kikötőbe
 • Tiszanána – Dinnyehát kikötőjében az Armel Opera Fesztivál interaktív programmal készül: A Conduct Me! keretén belül kipróbálható, milyen egy nagyzenekart vezényelni
 • a sarudi strandon Palya Bea énekel az Egyszázalék című albumáról dalokat
 • a túra során fellép a Vivat Bacchus együttes, akik sajátosan használnak zenei stílusokat, dolgoznak fel verseket, így születnek bordalaik
 • MH Szolnok Légierő Zenekar Tiszafüreden a Kerékpáros centrumban lép föl
 • Hoffmann Richárd és Nédó Olga: Violin & Voice Show: Poroszló, Közössi tér
 • Fortissimo: Kisköre, Hallépcső
 • Pitti Katalin, Napsugár Anna a Tavirózsa Népdalkörrel: Tiszaderzs, Kikötő
 • Egyházi Géza és Mahó Andrea: Tiszaszőlős, kikötő

A koncertek műfaji sokszínűségével a rendezvény célja, hogy a komolyzenétől idegenkedőket is bevonják a művészetbe.

Akik a túrán nem tudnak részt venni, azoknak szól a Boat D’Opera. Ez vasárnap, július 29-én indul az abádszalóki Yacht Klubból. Képzett túravezetők bemutatják a tó élővilágát a koncertek helyszíneire menetben. Programok többek között:

 • Bősze Ádám zenei strand-upja
 • Marton Éva operaénekes tanítványainak előadás
 • Zarándy Ákos fiatal kortárs zeneszerző bemutatója
 • St. Martin
 • Dobszay Péter karmester vezényli a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Rezes Nagyparti Együttesét
 • Horgas Eszter és Falusi Mariann duettje
 • a Klezmerész együttes produkciója

Természetesen bemutatkoznak a települések is.

Az Európában egyedülálló rendezvénysorozat egyre több embert csábít a Tisza-tóhoz. Ezzel hozzájárulva a régió fejlődéséhez, a vendégéjszakák számának növekedéséhez, az országimázs építéséhez és a minőségi kultúra terjesztéséhez.

a végső cél a Természet Operaháza épületének felépítése, amely immár öt éves álom, és a megvalósításért a mai napig küzdenek a szervezők.

Jegyek, bérletek: www.operaofthenatre.com vagy www.jegy.hu  vagy az Interticket pontjain.

További információ: www.operaofthenatre.com oldalán vagy a Facebook oldalán