Ezt ajánljuk mi


Győztesek karneválja a cirkuszban

Igazi magával ragadó karneváli hangulatot ígér a Fővárosi Nagycirkusz új előadása, a Győztesek karneválja a cirkuszban című műsor.

A XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra nehéz volt jegyet kapni, akkora volt az érdeklődés. Akinek nem sikerült bejutni, és akinek sikerült, annak is ajánlott az új műsor! A fesztivál legjobb, díjnyertes produkcióiból összeállított előadás története szerint, egy szerelmespárt kísérhetünk majd el felfedezőútjukon, át egy karneváli éjszaka minden illékony titka és rebbenő varázslata között. Amikor lenyugszik a nap, a fiú és a lány álarcot öltenek, hogy végigkalandozzanak a megannyi csodát és varázslatot rejtő mesés cirkuszi forgatagon.

„A színes éj leszállt, a cirkusz fölött / Ne keresd, a Hold is maszkot ölt. / Napnak öltözött fénye úgy ragyog, / Nézik iriggyé sárgult csillagok.” – énekli a fiú a lánynak a Monte Cristo grófja című musicalből jól ismert dal cirkuszra átírt változatát, és válaszol rá a lány: „Ha a halál elől bújsz, jó helyen jársz, / Ha jó a maszkod, ő sem ismer rád. / Tündér lesz boszorkány, a bohóc meg király, / Ilyen a cirkusz, fordított világ.”

Aztán elvegyülnek az álarcos kavalkádban, és együtt nézik a szemkápráztató mutatványokat, szerelmesen évődnek egymással, hogy mire eljön a pirkadat és megszólalnak az új napra készülő énekesmadarak, ők is levessék álarcukat és egymás szemében gyönyörködve megtalálják a másikban azt, amit végig kerestek: a csodát és varázslatot, ami maga a szerelem.

Győztesek karneválja a cirkuszban 2018. január 19. és március 11. között, hetente nyolc alkalommal lesz látható a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

Jegyek személyesen vagy a www.fnc.hu honlapon vásárolhatóak.
PARÁDÉ

Duo Romance – kínai rúdszám (Románia)
Without Socks – bohóctrió (Oroszország)
Andrejs Fjodorvs – kutya- és galambszám (Lettország)
Duo Feeling – gurtniszám (Ukrajna)
Without Socks – bohóctrió (Oroszország)
Richter Flórián – lovas akrobataszám (Magyarország)

Szünet

Chinese National Acrobatic Troupe esernyőszám (Kína)
Without Socks – bohóctrió (Oroszország)
Yan Sokolovskyy & Maria Ilienko – Biciklis randevú (Ukrajna)
Stanislav Vysotskyi – zsonglőr (Ukrajna)
Duo Solys – Handstand (Kuba)
Without Socks – bohóctrió (Oroszország)
Gallea act – levegőszám (Oroszország)