Ezt ajánljuk mi


Két divatkoncert egyetlen hétvégén

A Soharóza csapatáé a Városmajori Szabadtéri Színpad augusztus 1-jén és 2-án. Két nap alatt két divatbemutatóval mixelt előadást lehet látni tőlük az esti órákban.
 
Az ügy, fotó: Juhász István

Ez pedig igazi különlegességnek számít, most először játsszák ugyanis, egy hétvégén belül Az ügy és a Tabu kollekció című, catwalk concert műfajú produkcióikat.

 

Az ügy, fotó: Németh Melinda

 

Látványorgia a Városmajorban

Életre kelt sárga csekkek, modellekként vonuló betegségek és erdei vadak, vagy éppen dervisként pörgő ingatlanmágnások – és ez csak egy szelete annak a művészetileg sokszorosan összetett ingeráradatnak, amelyet a Soharóza kórus két előadása szolgáltat a különlegességekre éhes nézőknek.

 

Az ügy, fotó: Németh Melinda

A két 60 perces előadásban olyan tabutémák, érzetek és élettelen tárgyak öltenek testet új minőségben, amelyeknek sokszor még a meghatározása is komoly feladat.

 

A Halas Dóra karnagy és Nagy Fruzsina jelmeztervező nevével fémjelzett catwalk concert műfaj semmihez nem fogható, komplex módon hat a nézők érzékeire: egyszerre tekinthető extravagáns ruhakölteményeket felvonultató divatbemutatónak és extrém zenei élménynek, amely vetítésekkel és fényjátékkal teszi még hangsúlyosabbá a darabok mögött álló mondanivalót.

 

Tabu, fotó: Kovács Márton

Ami pedig széles spektrumot fed le: a Tabu kollekció hétköznapi frusztrációink mélyére kalauzol el, míg Az ügy, a hivatali ügyintézés jól ismert útvesztőiben figurázza ki annak számtalan csapdáját.

 

A Soharóza több mint 10 éve működik kísérleti kórusként, a Tabu kollekció 2016-os premierje óta pedig számos fesztiválon és országban mutatták be catwalk concertjeiket.

 

Tabu, fotó: Juhász István

Az előadásokért helyet kaptak a Fidelio 2018-as Kult50 válogatásában, a Színikritikusok 2019-es díjátadóján elnyerték a legjobb jelmeznek járó díjat, a Highlights of Hungary 2019-es díjátadóján a tíz legizgalmasabb magyar projekt közé kerültek, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete pedig Nagy Fruzsinának ítélte Az Év Jelmeztervezője elismerést a Tabu kollekció költeményeiért.

Tabu, fotó: Nagy Gergő

 

A két előadás először látható ugyanazon a hétvégén, két egymást követő napon.

 

Jelmez: Nagy Fruzsina

Zene: Halas Dóra, Soharóza

Elektronika: Bartha Márk

Koreográfus: Cuhorka Emese

Dramaturg: Fekete Ádám

Díszlet: Balázs Juli

Fények: Kovács Áron

Haj: Fábián Andrea – InPlace

Smink: Kristóf Barbara

Rendező: Halas Dóra, Nagy Fruzsina

 

A Soharóza Facebook oldala: https://www.facebook.com/soharozachoir/

 

Jegyvétel Az Ügy c. előadásra:

https://szabadter.jegy.hu/program/soharoza-az-ugy-117324/671985

 

Jegyvétel a Tabu kollekció c. előadásra:

https://szabadter.jegy.hu/program/soharoza-tabukollekcio-117325/671986

 

Előadások:

2020. augusztus 1. 21:00 Városmajori Szabadtéri Színpad: Az Ügy

https://www.facebook.com/events/1150378838681365/

 

2020. augusztus 2. 21:00 Városmajori Szabadtéri Színpad: Tabu kollekció

https://www.facebook.com/events/1407271939478043/

 

Fotók: Juhász István, Németh Melinda, Kovács Márton,Nagy Gergő