Ezt ajánljuk mi


Kürtőskalács a Gesztenyéskertben

Idén a Kürtőskalács Fesztivál új helyszínen, a XII. kerületi Gesztenyéskertben kerül megrendezésre, és háziasszonya Wossala Rozina lesz. A fesztivál újdonsága szintén, hogy a belépés ingyenes minden vendég és érdeklődő számára.

Közel 25 helyen sülnek majd többek között a hagyományos ízesítésű, a glutén- és tejmentes, a fitnesz kürtőskalácsok, a kürtőskalács-desszertek, az ízbombák, a mini és óriás kürtőskalács csodák, az édes és sós töltött kürtősök, faszénparázson, olajban vagy elektromos kemencében.

Természetesen a fesztiválon lesz minden mi szem-szájnak ingere: finom borok, pálinkák, koktélok, kávé különlegességek, ízletes sajtok, sonkák, kolbászok, kenyérlángos, édesség, főtt kukorica és pirított magvak, sült burgonyaszirom, valamint melegkonyhás vendéglátás.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is készülnek a Faszénen Sült Ételek Udvarával, ahol grillen sült kolbászokat, bolgár csevapot, székely miccset, szarvasburgert, bárány nyársat, grillkukoricát és gesztenyét is kóstolhatnak az érdeklődök a külön programok mellet.

A gasztro különlegességeken túl igazi kézműves, kirakodó vásár is várja a látogatókat.

A Gyerekliget játékai: a  Székelyföldi Legendárium társasjáték, az Óriás és kis malom-játék,a Magix-box játék sarok, a Zsonglőr és készségfejlesztő játékok.

Lesz Csináld magad! stand, ahol egy kis segítséggel mindenki saját maga készítheti el a kürtőskalácsát,

és lesz Nagy Közös Sütés, ami minden évben visszatérő programja a Kürtőskalács Fesztiválnak. Célja, hogy bebizonyítsuk: kürtőskalácsot sütni bárki meg tud tanulni és bárhol süthet a világon, hisz nem nagy ördöngösség. Csak elszántság kell hozzá, jó társaság, kiváló alapanyag, egy jó kürtőskalács sütő eszköz (Bake'n'Roll), egy csipet szeretet és a megfelelő mennyiségű lélekfűszer. 
Gyere és próbáld ki te is! Győződj meg róla, hogy a kürtőskalács készítés valójában gyerekjáték!

Információ: http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/

Szombaton este Keresztes Ildikó koncertje varázsolja majd el a nézőket, további programok: http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/program