Ezt ajánljuk mi


Londonban versenyezhet a hazai győztes

Jön a második kő-papír-olló magyar bajnokság! Ezzel megrendezik az ország legőrültebb sportversenyét. A magyar bajnokság győztesének nyereménye egy londoni utazás.

 Ott a sportág hazai legjobbja versenyezhet az kő-papír-olló európabajnoki címért. A részvétel regisztrációhoz kötött, maximum 256 fő jelentkezhet versenyzőnek. Az esemény főszervezője a Gibbon Games és a Food Truck Show Hungary.

 

2017-ben hatalmas sikert aratott az ország első kő-papír-olló magyar bajnoksága, ezért idén második alkalommal is megrendezésre kerül. A verseny szeptember 9-én 18.00 órakor kezdődik a Kincsem Parkban, és teltház esetén (256 fő), várhatóan, legalább három órán keresztül zajlik majd.

 

A bajnokságon egyenes ágú kieséses rendszerben választják ki a legjobbat. A továbbjutáshoz a versenyzőknek legalább kétszer kell legyőzniük az ellenfelüket. A szabályok csak az utolsó körökben változnak: a legjobb 16-nak 5 meccset kell megnyernie a továbbjutáshoz, az első helyért pedig már 9 párbajban kell győznie a leendő magyar bajnoknak.

A kő-papír-olló játék története több száz évvel ezelőttre nyúlik vissza, első említése a Ming-dinasztia idejéből való. Ekkor még nem a most ismert három eszköz harcolt egymással, hanem különböző képzeletbeli szörnyek. A most, világszerte ismert változat a XX. században terjedt el Ázsiában, ahol a papírt ruhaanyagként, takaróként említették. Az 1920-as évekre már Európában is ismert volt, ahol az első bajnokságot az Egyesült Királyságban 2007-ben rendezték meg.

 

A rendhagyó versenyek és rendezvények a Food Truck Show egész hétvégéjén folytatódnak: a pénteki kő-papír-olló bajnokság után szombaton elefántsimogatóval és Street Art Show-val, az ország legnagyobb utcaművész-versenyével készülnek a szervezők.

 

Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/240175900137101/