Ezt ajánljuk mi


Ma nyitja meg kapuit a Marokkói falu Budapesten

Nagyszabású divatbemutatóval nyitja meg kapuit a mai napon a Marokkói Kulturális Hét a Vajdahunyad várában.

Egy autentikus marokkói falu kel életre szeptember 7-16. között a Vajdahunyad várában, ahol több mint 30 kézműves mester a vendégek szeme láttára készíti majd a marokkói kerámia edényeket, dísztárgyakat, szőnyegeket.

Idén első alkalommal rendezik meg a Városligetbe a Marokkói Kézműves és Kulturális Hetet.

A rendezvény célja, hogy a kiállított művészi kézműves – elsősorban a réz- bőr, és fazekas – tárgyakon, valamint az ékszereken és bútorokon keresztül bemutassa a marokkói kultúra sokszínűségét és a marokkói mesterek kreativitását.

A Vajdahunyad vára kilenc napig több mint 30 kézművesnek és művésznek ad helyet. Utóbbiak többek között kalligrafikus aláírásokat készítenek, miközben a látogatók válogathatnak a kerámiából, fából, (hímzett) bőrből, cserépből készült tárgyak illetve a ruhák, szőnyegek, argánolaj és henna között, sőt végig is nézhetik, hogyan készülnek a mesterművek.

 

Emellett arra is lesz lehetőség, hogy belekóstoljanak Marokkó autentikus gasztronómiájába, ahol a híres teakeverékek is a repertoáron fognak szerepelni. A rendezvényen olyan workshopokat is tartanak, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek például a generációk óta élő, a marokkóiak mindennapjaihoz kapcsolódó hagyományokkal.

Az eseményt a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetsége szervezi, együttműködésben a Marokkói Turisztikai és Gazdasági Minisztériummal és a Maison d'Artisan-nal, valamint magyar részről a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és a Főpolgármesteri Hivatallal.

 

Bővebb információ a rendezvény Facebook oldalán található:

https://www.facebook.com/events/667795826938675/