Ezt ajánljuk mi


Mindenkit vár a Gönci Barack Vigasság!

Zamatos barack, ízes lekvár, finom pálinka, üdítő szörpök és koktélok, zene, családi programok, gasztronómia, piac és vigasság: ezt kínálja az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Gönci Barack Vigasság.

S, hogy merre is találni ezt a hungarikumot? Boldogkőváralja és környéke hozza össze idén is, július 6-7-én az érdeklődőket, jöjjenek a világ bármely tájáról.

A Zemplén kapujában ilyenkor minden a barackról szól. A két napos fesztivál helyszínei a Boldogkő vára, a Bestillo Pálinka ház, és a Terra-Boldogkő látványpince. Itt az éttermek barackos kínálatából is megjelenik néhány egyedi finomság.

Czakó Mónika főszervező elmondta: „Hogy miért ragaszkodunk ennyire ehhez a gyümölcshöz? Itt születtünk, erre a tájra jöttünk vissza felnőttként a máshol megszerzett tapasztalatainkat kamatoztatni. Van egy szép göncibarack ültetvényünk és egy pálinkafőzdénk, amire nagyon büszkék vagyunk. Mert állítólag nagyon finom a pálinkánk. Vagyis a pálinkáink, mert a málna, a szőlő, az alma és a szilva mellett még tízfajta gyümölcsből készítünk. Ezek közül számunkra a legfontosabb a Gönci barack. Szeretnénk, ha minél többen megismernék.

Nem csak a pálinkát, hanem a gyümölcsöt és a helyet is, ahonnan származik. Szeretnénk, ha minél többet tudnátok róla. Szeretnénk, ha minél többen értékelnék. Emiatt vágtunk bele a Gönci Barack Vigasság szervezésébe. Aki kedveli ezt a különleges gyümölcsöt, ráadásul nagyon jól szeretne szórakozni, annak július 6-7-én Boldogkőváralján a helye!”

Mint elmondta, a földrajzi eredetvédett gönci barack nemcsak pálinkák, lekvárok, sütemények alapanyaga lehet, hanem magjának olaját és őrleményét egészséges alapanyagként fogyaszthatjuk, illetve a kozmetikai ipar is használhatja szépítő készítményeibe. “Héjastul, húsostul, magostul minden része értékes.”

Amire számítani lehet: lesznek barackos finomságok, mint sütemények,

lekvárok, szörpök, méz, rétes, fánk, különleges barackos, no meg egyéb ételek, valamint lesz pálinka felismerő verseny, főzde látogatás, pálinka kóstolás, kemence izzítás. Emellett zene, tánc, gyerekprogramok, ökopiac.

A két nap alatt fellép Gájer Bálint, a Blahalouisiana, a Magashegyi Undergrund, a Tárkány művek, a Folow the Flow és Hobo az együttesével.

Kell e ennél több egy nyári vígassághoz? Igen, pihenni is lehet, Boldogkőváralján és a környék szálláshelyein. Tehát július 6-7-én barackra fel!

További információ: http://www.goncibarack.hu/ és https://www.facebook.com/GonciBarack/