Ezt ajánljuk mi


Praktikus tanácsok a Sziget szerdai napjára, és néhány érdekesség

Szerdán este Ed Sheeran belecsap a húrokba, de hogy ez valódi élmény legyen, érdemes már kora délután megérkezni a Szigetre. Ha lehet, semmi esetre sem autóval!

Az idei Sziget legnagyobb sztárjának koncertjére már elfogytak a jegyek. Így jó eséllyel egy fantasztikus koncertre számíthatunk, ahol többtízezer ember énekli együtt az “angyali hangú” énekessel a legnagyobb slágereit a Galway Girl-től a Shape of You-ig és azon túl is.

 

A szervezők ugyanakkor arra kérik a látogatókat, hogy ahhoz, hogy ez az élmény mindenki számára 100%-os legyen, időben induljanak el a fesztiválra, mert mind a közlekedés, mind a bejutás tovább tarthat a szokásosnál. Mivel a Szigeten az ún. check-in rendszer működik fontos, hogy személyi igazolványt mindenki hozzon magával! Aki már a korábbi napokon “becsekkolt”, tehát megkapta a karszalagot, az is jöjjön hamarabb, mert mindenki biztonsági átvizsgáláson is átesik (a sziget weboldalán olvashatóak a fesztivál területén nem megengedett tárgyak).

 

Legalább ilyen fontos: autóval ne induljon el senki! Számos egyéb közlekedési mód van, ami igénybe vehető: sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó (a BKK és a MAHART is működtet járatokat), a City Taxi és a Főtaxi is a helyszínig hozza az utasokat, továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők.

 

A Szigeten készpénzmentes fizetés van, vagy saját érintéses bankkártyával, vagy a karszalagon lévő chippel lehet fizetni, amire viszont fel kell tölteni a pénzt. Ennek legegyszerűbb módja a Sziget applikáció használata, ami nem csak gyorsabb, de így megúszható a sorban állás és a távozás után automatikusan visszautalják a kártyán maradt pénzt.

 

Mindenki induljon el időben, ha lehet, még koradélután! A Nagyszínpadon már úgyis elkezdődik a program 16 órakor és Ed Sheeran előtt így még lesz alkalom egy közös éneklésre a hátrányos helyzetű és menekült gyerekek ingyenes zenei oktatását biztosító SUPERAR gyerekkórusával is.

 

Sziget SUPERAR program

Közös éneklésre hívja a Nagyszínpad hallgatóit a SUPERAR gyerekkórus. A SUPERAR program hátrányos helyzetű és menekült gyerekek számára biztosít ingyenes zenei oktatást, ezzel segítve beilleszkedésüket.

Az interaktív koncerten a hallgatók közeli és távoli népek dallamát ismerhetik meg, megtapasztalva a kórus egyedi szellemiségét, sokszínűségének magával ragadó erejét.

A nemzetközi SUPERAR szervezet magyarországi tevékenységének finanszírozását 2018 óta a Sziget biztosítja és kéri minden partnerét, meghívott vendégét, hogy támogassa őket! A Sziget alatt a bárokban adott borravalóból a Superar is részesedik, illetve a fesztivál során a szervezők igyekeznek minden sztárral bakelit lemezeket dedikáltatni, majd ezeket az ősz folyamán értékesíteni. Az akció teljes bevétele is a gyerekeké lesz.

 

CSR a Szigeten

A nemzeti lottótársaság két évtizede kiemelten kezeli a fogyatékossággal élő közösségek támogatását társadalmi felelősségvállalási programjaiban, amely érinti a legnagyobb hazai fesztiválokat is. Ennek jegyében a Szerencsejáték Zrt. és a Sziget Kft. számos kapcsolódó helyszíni aktivitással és szemléletformáló programmal várja a közönséget a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound után a Sziget Fesztiválon is.

A közös munkának köszönhetően a mozgáskorlátozott lelátó mellett, a fogyatékossággal élő közönség számára fenntartott zárt kemping idén is megvalósul. A kemping keretében a sátrazási lehetőségeken túl, továbbfejlesztett akadálymentes mellékhelységek, fürdők és ability park is várja a kilátogatókat. Mindezek mellett a Mozduljunk ki! Egyesület konduktorokból és konduktor hallgatókból álló önkéntes csapata szakképzett asszisztenciát biztosít a kerekes székes és/vagy mozgássérült fiatalok számára.

 

ibis Music

Az idei év egyik újdonsága, hogy az első napon, augusztus 7-én, a Europe Stage, presented by ibis egy nemzetközi tehetségkutató döntőjének ad otthont. Az ibis új zenei programja, az ibis Music, egy teljesen új élményt nyújt és fokozott társadalmi interakciót biztosít a helyi közösséggel. Ez a 360 fokos aktiváció egy verseny, ami 44 intim mini koncertből áll, 17 ország ibis szállodáiban.

A 2019-es Szigeten pedig 9 feltörekvő előadó koncertezik majd, és közülük kerül ki a végső győztes akit az ibis Music zeneipari szakértőkből álló zsűrije választ majd ki.