Ezt ajánljuk mi


Programod van!

Az ország legnagyobb kiállítás szervezője a piaci trendeket követve több új és számos hagyományos rendezvénnyel várja a látogatókat. Minden eddiginél sűrűbb időszak elé néz a Hungexpo, azaz csúcsra járatva a szezon.

A kiállítások és vásárok mellett szakmai konferenciák és egy nemzetközi sportesemény is helyet kap a Budapesti Vásárközpontban.

 

Az egészségipar mindenhol a világon – így Magyarországon is – az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, amely más ágazatokra is innovatív hatással van.

Idén indítja el a Hungexpo a HUNGAOMED Egészségügyi és Orvostechnológiai kiállítást és konferenciát, amely a cég reményei szerint hamarosan nemcsak itthon, hanem a régióban is a szakma tájékozódási pontja lehet. Az október 11–13. között megrendezett kiállításon több mint 80 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A kiállítók között megtalálhatóak a legnagyobb orvostechnikai, valamint gyógyászati segédeszköz gyártó-és forgalmazó cégek, magán egészségügyi szolgáltatók, egészségbiztosítók, szakmai szervezetek.

A nemzetközi szakmai konferenciák és díjmentes kreditpont-szerző továbbképzések az egészségügyi szakma számára regisztráció ellenében, térítésmentesen látogathatóak.

Neves előadók részvételével szó lesz többek közt az új Nemzeti Népegészségügyi Programról, a katasztrófa medicináról, a gyógyító intézmények finanszírozásáról és az ágazati innovatív gyógyszer- és orvos technológiákról.

A kiállítás harmadik napja a nagyközönségé. Az ingyenes Családi Egészségnapon egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással várják a látogatókat. A legkisebbek a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének Teddy Maci Kórházában játékosan megismerkedhetnek a gyógyítás fontosságával, a bátrabbak pedig megmérettethetik magukat az „ÉV EGÉSZSÉGVERSENYZŐJE” címért, ahol értékes ajándékokat is nyerhetnek.

 

Bővebben a kiállításról: http://hungaromed.hu/

Szakmai programok: http://hungaromed.hu/hu/programok 

Szakmai regisztráció: http://hungaromed.hu/hu/szakmai-regisztracio

Látogatói regisztráció: http://hungaromed.hu/hu/latogatoi-regisztracio

                                                          

Az építőipar fejlődése, a növekvő lakásépítési és átalakítási kedv kedvezően hat a hazai lakberendezési piacra is. Ez, valamint az a tény, hogy a tavaszi CONSTRUMA kiállításnak immár hét éve sikeres eleme az OTTHONDesign, adta az ötletet a Hungexpo vezetőinek, hogy az őszi szezonban önálló kiállítást szenteljenek a témának. Az OTTHONDesign Ősz az eredeti koncepciót továbbfejlesztve, új megoldásokkal, partnerekkel és programokkal kiegészítve lesz látható a G pavilonban, október 12–14. között. A kiállításon két külföldi kollektív stand is lesz: román és egyiptomi cégeké.

 

A kiállítás stratégiai partnere az idén 15 éves Design Hét Budapest (DHB). Az együttműködésnek köszönhetően a látogatók ízelítőt kaphatnak a folyamatosan bővülő hazai kreatív ipar jelenéből.

Egyik eredménye a Pure Design projekt amely olyan fiatal hazai tervezők számára kínál önálló bemutatkozási lehetőséget, akik már eljutottak brand építésük azon szakaszába, hogy termékeikkel készek az önálló megmérettetésre, piacra lépésre, vagy a korábbinál szélesebb közönség számára termékeik értékesítésére.

Ugyancsak a Hungexpo és a Design Hét együttműködése a Hova tovább? felsőoktatási börze, amelyen 24 kreatívipari oktatási intézmény vesz részt és mutatja be az általuk kínált képzési lehetőségeket. Ehhez kapcsolódva szervez kerekasztal beszélgetést a kiállítás másik szakmai partnere, a Bútorszövetség. Többek között arról beszélgetnek, meddig és mit érdemes tanulni, mit jelent a „long-life learning”.

A nagyközönség számára is színes program lesz a Wood Like elnevezésű családi workshop, ahol szakértő fiatalok segítségével bárki elkészítheti saját bútorát, amit aztán akár haza is vihet.

 

A rendezvény egyik központi eleme az Innováció – Otthon stand, amely a technika fejlődésével párhuzamosan mutatja be az otthonok változását. Mini enteriőrökkel, lakberendezési tanácsadással és előadásokkal várják a látogatókat. Az új generációs, személyre szabott tervezésről, egészséges, energia hatékony és „okos” otthonokról és az otthon biztonságáról lesz szó.

 

A kiállítással egy időben lesz két másik esemény. Egyik a LAKÁS 2018 ingatlan kiállítás és vásár, amely ismét egy tető alá hozza a lakásközvetítő hálózatokat, a bankokat, a lakástakarék-pénztárakat és a biztosítókat. Október 14-én rendezik ugyanitt a pesti BABA EXPO-t, ahol a baba-mama, gyermek témakörben érdekelt cégek, szolgáltatók, importőrök, termékforgalmazók mellett lehetőséget adnak a kismamáknak is a használt ruha-, játék-, babaholmi adás-vételére. Az Otthon Desing Ősz kiállításra megváltott belépőjeggyel ezek a rendezvények is megtekinthetőek.

 

OTTHONDesign Ősz: http://osz.otthon-design.hu/

Közönség programokról a http://osz.otthon-design.hu/hu/programok                  

 

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a járműiparral foglalkozó szakmai események iránt.

Közülük is a legnagyobb - az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő - AUTOMOTIVE HUNGARY szakkiállítás. Ez ma az egyetlen olyan rendezvény Közép-Kelet-Európában, ahol a járműgyártás teljes spektruma képviselteti magát a tervezéstől a kivitelezésig.

A kiállításcsokron 15 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Észtország, Franciaország, Hollandia, Kína, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Taiwan és Magyarország) 236 kiállítója lesz jelen bruttó 20 000 négyzetméteren.

A négy magyarországi autógyár mellett számos, a saját területén meghatározó, cég vesz részt a kiállításon, TIER1-es, TIER2-es és TIER 3-as beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek.

Az AUTOMOTIVE Hungary szakmai partnerei hagyományosan a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó konferenciák középpontjában a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, az elektromos hajtás és az ipar 4.0 áll. Bár az autógyártás egyre inkább gépesített folyamat, az emberi munkaerő még mindig az egyik legnagyobb érték. Így most is meghatározó lesz a kiállításon a szakképzés ügye.

 

A kiállítás társrendezvénye ezúttal is az AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, amely idén 27. alkalommal jelentkezik. A hazai autójavító és fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fórumán a diagnosztika, a garázsberendezések és a gépjárműalkatrészek, valamint a szolgáltatások kínálatát egy fedél alatt tekinthetik meg a gépjárműjavító szakma szereplői. Alkalmat teremt a szakemberek számára, hogy megismerjék az autóiparhoz kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit és bemutatásra kerül a villamos autók szervizelése, továbbá az ehhez szükséges műszerek és célszerszámok.

 

Bővebben a szakkiállításokról: http://automotivexpo.hu/ ; http://autotechnika.hungexpo.hu/ Kiállítói lista: http://automotivexpo.hu/hu/kiallitoi-lista-2018
Konferencia programok: http://automotivexpo.hu/hu/programok-2018

Innovációs termékdíj nyertesei: http://automotivexpo.hu/hu/innovacios-termekdij

 

Vendégrendezvények

A Hungexpo Zrt. másik profilja – saját kiállításai mellett – a Budapesti Vásárközpont, mint kiállítási és konferencia és rendezvény helyszín kereskedelmi célú értékesítése. E tevékenység jelentőségét jelzi, hogy az ebből származó bevétel 2018-ban már a cég teljes bevételének csaknem felét ez adja.

 

A szeptember 28-án zárult EuroSkills Budapest 2018 versenyeit óriási érdeklődés kísérte. A verseny és hozzá kapcsolódó kiállítás és konferencia előkészítését és lebonyolítását a Hungexpo csaknem 300 munkatársa segítette. A nemzetközi szakmai fesztivál és szakember találkozó lebonyolításához szükséges eszközök beszerzését 84 szponzor és 20 partner támogatta gépekkel, szerszámokkal, alapanyagokkal, technikai személyzettel és know-how-val. Emellett 700 önkéntes is segített. „Magyarország kijelölte a EuroSkills következő évtizedének kezdőpontját azzal, hogy rendkívüli professzionalizmust tanúsított a rendezés során és megemelte a mércét ennek az eseménynek mind a minőségét mind pedig a méreteit illetően” – mondta Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke.

 

Az október 5–7. között, a Hungexpón immár harmadik alkalommal megrendezett Budapest Music Expo olyan rendezvény, amely nemcsak zenészeknek és a zeneszeretőknek nyújt felejthetetlen élményt, hanem a családoknak, kisgyermekeknek és pályakezdő fiataloknak is.

A 18.Dental World nemzetközi fogászati konferenciát és kiállítást idén október 11-12-én rendezik a HUNGAROMED-del egy időben, 350 kiemelkedő fogászati márkával érkezik Budapestre.

A MondoCon (október 20–21.) évről évre lehetőséget biztosít az anime, a manga, képregény, fantasy, scifi és tv sorozatok rajongói számára, hogy találkozzanak egymással és hőseikkel. A

A harmadik Esküvő Kiállításra 400 kiállítót várnak november 10. - 11. között.

Közép-Európa legnagyobb horgászkiállításán, a Ponty Show-n 200 márka, 100 kiállító és 10 ország szakemberei kötik le a látogatók figyelmét. Időpont: november 9-11.

A PlayIT Show a Budapest Game Show, Magyarország első valódi játékos expójának jogutódja, mely Budapesten évente kétszer, valamint több vidéki nagyvárosban nyújt érdekes és változatos programot nemtől és kortól függetlenül mindenkinek, aki érdeklődik az IT, valamint a mobilok és a videó-játékok világa iránt november 17-18-án.

A Total Dance Festival (november 24.) fenomenális díszlettel, különböző piro és lézer show-val valamint látványelemekkel hozza el a 90’-es és 2000-es évek legnagyobb világsztárjainak és legnépszerűbb magyar előadóinak slágereit az ország legnagyobb téli zenés fesztiválján.

December 8-án lesz Közép Európa legnagyobb indoor elektronikai zenei fesztiválja, a Bónusz, amelyre több mint 8000 vendéget várnak a szervezők.

Az októberi Cleaning Show 2 évente megrendezésre kerülő regionális szakkiállítás, amely a magyarországi tisztítás-technológiai szolgáltató, gyártó- és forgalmazó cégek bemutatkozására ad lehetőséget október 5-6-án.

A 10 éves múltú Baba-Expo egy országjáró kiállítás budapesti eseménye, amelyen a baba-mama, gyermek témakörben érdekelt cégek, szolgáltatók, importőrök, termékforgalmazók bemutatkozása mellett a kismamák is kicserélhetik használt babaruháikat, játékaikat.

A Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának SzakMázz! elnevezésű kiállítása elsősorban a pályaválasztókat célozza.

A 2019-es év első jelentős kiállítása a január 10–12-i Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A sorrendben 19. ilyen rendezvény célja, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre és összekapcsolja a felsőoktatási intézményeket a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

 

A kiállításokon kívül számos vállalati rendezvény és nemzetközi konferencia helyszíne is a Hungexpo Budapesti Vásárközpont. Itt tartja következő nemzetközi kongresszusát az ERA-EDTA (European Renal Association – European Dialysis and Transplant Association), az Európai Vese Társaság és Európai Dialízis és Transzplantációs Társaság).

A világ legjelentősebb nephrológiai szakmai szövetsége évente más európai városban ülésezik, a 2019-es kongresszusra még hét évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot a HUNGEXPO a Magyar Nephrológiai Társaság támogatásával

„Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest ismét felkerül Európa megakongresszus térképére. Bécs, Madrid és Koppenhága után érkezik hozzánk jövőre ez a rendezvény, sok évi előkészítő munka után – mondta Ganczer Gábor, a HUNGEXPO vezérigazgatója. – A HUNGEXPO számos, több ezer fős kongresszust látott már vendégül és szervezett meg az elmúlt években, az ERA-EDTA mérete miatt azonban kiemelkedik ezek között is.” – tette hozzá a vezérigazgató.

 

2019. április 11–17. között különleges sportesemény helyszíne is lesz a Hungexpo. Itt rendezik a WTTC 2019-et, az Egyéni Asztalitenisz Világbajnokságot, amelyre összesen több tízezer nézőt és versenyzőt várnak. A versenyt négy pavilonban bonyolítják majd: a G-ben rendezik a döntőket, itt épül a nagy aréna, valamint az 5.000 fő befogadására alkalmas lelátó. Az F pavilonban kap helyet az úgynevezett VIP beütő csarnok, a bírói és játékosi pihenő, a sajtóközpont és konferencia terem. Az A pavilon egyik felében a játékosok gyakorolhatnak, a másikban pedig a selejtezőket tekinthetik meg a nézők, a 2000 fős mobil lelátókról. A D pavilonban az étterem és a szurkolói zóna lesz, itt vásárolhatóak meg majd a versennyel kapcsolatos ajándéktárgyak.

 

További információk a www.hungexpo.hu oldalon.