Ezt ajánljuk mi


Szigetajánló: Zenei programok

Jó ideje kiplakátolták a fellépőket, zenei kínálatban tehát nem lesz hiány a nemsokára induló Sziget Fesztiválon. Sőt, úgy vélem, választani is nehéz, hogy mit ne hagyjuk ki! A teljesség igénye nélkül, lássuk, mi várható!

Dan Panaitescu Nagyszínpad

Számos név már napvilágra került a Dan Panaitescu Nagyszínpad - idén rendkívül erősre sikerült – felhozatalából. A biztos nevek felsorolásszerűen: Clean Bandit, Stormzy, Lykke Li, The Kooks, Parov Stelar, Lianne La Havas,

Bastille, Kaleo, Liam Gallagher, Milky Chance, MØ, Shawn Mendes, Gogol Bordello, Blossoms, The War On Drugs, valamint a headliner sor:

Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford and Sons,

Dua Lipa, Kygo és az Arctic Monkeys. 

Mastercard Színpad by A38

A változatos zenei kínálatáról híres megasátor programjában: WhoMadeWho, Unknown Mortal Orchestra, Cigarettes After Sex, Seasick Steve, Lemaitre, Alle Farben, SG Lewis, Shame, Scarlxrd, JP Cooper, Bilderbuch, Asaf Avidan, Joe Goddard, Perturbator, The Living End, Everything Everything, Fink, Sofi Tukker, Aurora, Zhu, Borgore, Slaves, Wolf Alice, King Gizzard & the Lizard Wizard, Desiigner, Petit Biscuit, Jan Blomqvist and Band, My Baby, Yellow Days, Goo Goo Dolls, La Femme, Little Dragon, Nick Murphy, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Lewis Capaldi, Nothing But Thieves, Børns, Zara Larsson, Fever Ray, Gorgon City live és Delta Heavy.

Világzenei Színpad

Első napi magyar hullám, valamint a világzene legnagyobb hatású előadói a múltból és a jövőből – Kelet-Európától Nyugat-Afrikáig. Retró-fíling és progresszivitás, lokális színek és multikulturalizmus, élő zene és techno, elmélyültség és fergeteges buli – ez a kínálat.
A szervezők fontosnak tartják, hogy a program tükrözze a világzene multikulturális – és gyakran multinacionális – jellegét, a különböző kultúrák egymás iránti nyitottságát, tiszteletét és gazdagító befolyását.

Bacardi Aréna

A Sziget legnagyobb partihelyszínén idén már az alábbi nevek biztosan megpörgetik a látogatókat: The Him, Sam Feldt, Ummet Ozcan, Jay Hardway, Above & Beyond, Seven Lions, KSHMR, Tujamo és Don Diablo. Néhány nevet még későbbre várhatunk.

Colosseum sponsored by Telekom

Az egyedi felépítményű helyszínen az alábbi előadókat várhatjuk idén: The Martinez Brothers, Tiga, Jesse Calosso, Andhim, Rodrigez Jr. & Liset Alea (Live), Nakadia, Mind Against, Eagles &Butterflies, Luke + Alvarez, Popof, Enrico Sangiuliano, Dense and Pika, Sama’, Hernan Cattaneo, Elke Keijn, Rebekah b2b Paula Temple, Dave Clarke, Raresh, Ben UFO és Nicolas Lutz

Európa Színpad presented by Ibis

A színpad programjának összeállításakor minden évben az egyik legfőbb cél olyan feltörekvő és már nagyobb népszerűségnek örvendő zenekarokat bemutatása, akik hazájukon kívül még kevésbé ismertek. A Szigetes fellépésük által lehetőséget kaphatnak a bemutatkozásra egy nagyobb, nemzetközi közönség előtt. A színpadon – annak nevétől függetlenül - nem csak európai fellépőkre kell számítani, hiszen idén lesz ausztrál, izraeli, valamint amerikai és kanadai fellépő is.
A Sziget Europe Talents nemzetközi tehetségkutató győztesei egész héten az első két programsávban lépnek fel, őket követi a színpad hivatalos programjaként napi öt fellépő. A látogatók elsőre talán ismeretlen, de zeneileg különlegeset, érdekeset nyújtó előadókat fedezhetnek fel.

Petőfi Rádió - Telekom VOLT Fesztivál Színpad

A magyar zene nagyszínpada idén is a hazai zene krémjét vonultatja fel. A Kendrick Lamar napra pedig egy különleges produkcióval készülnek, melyet a feltörekvő magyar hip-hop előadók alkotnak majd, ’Pesti Műszak’ néven.

Hungarikum falu

A Hungarikum falu idén újra a Szigetre varázsolja a magyar vidéket, hogy a fesztiválra érkező külföldiek ízelítőt kaphassanak a magyar hagyományokból, virtusból, ételekből és italokból.
A szentendrei Skanzen a szerelem sátrát hozza a Szigetre. A szigetlakók párválasztási játékban ismerkedhetnek egymással. Az érdeklődők a témát körüljárva napközben kézműves műhelyekben készíthetnek szerelmi ajándékokat. Kipróbálhatják a Skanzen népi játékparkjának különleges játékait és szívrabló magyar táncokkal ismerkedhetnek a délutáni tánctanításokon is. Esténként a táncházban ki-ki úgy járhatja, ahogy délután tanulta. A talpalávalót a magyar népzenét játszó zenekarok legjava húzza majd a Hungarikum falunak helyet adó különleges, fából ácsolt sokszögletű csűrben.

Afro-Latin-Reggae Falu

A Sziget Fesztivál 2018-as Love Revolution tematikájának legautentikusabb helyszíne idén még több különleges programmal várja a Sziget-látogatókat. A One Love Village-ben garantált a végig konzisztens közösségi hangulat és a pozitív afro-karibi-raszta zene. Vegán ételekkel, társadalom- és környezettudatos üzenetekkel, valamint kényelmes,”chillezős” terekkel inspiráljuk a minőségi közösségi együttlétet.
A tudatosság és a Love Revolution elvei számos módon megjelennek a programhelyszínen: A fesztivál minden napján ONE HOUR - ONE LOVE címmel izgalmas beszélgetéseket szerveznek angolul/magyarul aktuális globális témákról meghívott vendégekkel. Téma lesz az ökoszisztéma megóvása, a környezettudatos fogyasztás és életmód és megvizsgálják, mit tehetünk a klímaváltozás ellen, valamint foglalkoznak a rasszizmus és tolerancia, nacionalizmus és multikulturalizmus, migráció és integráció kérdéseivel is. Az emberi és polgári jogok jelenlegi alakulása, az empátia és az etikus élet sem hiányozhatnak témák közül.
Szóba kerül Afrika és az afrikai diaszpóra jelene, jövője és hatása a világra, de beszélgetnek majd a vegán forradalomról, állati és emberi jogokról, civil aktivizmusról, társadalmi szerepvállalásról, valamint alulról szerveződő mozgalmakról, a lélek forradalmáról és a spiritualitás szerepéről is mindennapi életünk során. 
Hét napon keresztül igazi multikulturális programokkal várják az érdeklődőket: minden nap 11 és 18 óra között változatos zenei és tánc workshopok (jóga, capoeira, autentikus afrikai dob és tánctanítás, hastánc, salsa, samba és afro-karibi táncok), 18 óra után pedig nemzetközi és magyar afro-reggae fellépők szórakoztatják a látogatókat.

Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad

Egy helyszín, ha valami másra vágysz - klasszikusok, opera, jazz és kortárs zene, idén is a Papageno szervezésében. A programot ezúttal is minden nap kórusok nyitják.
Szerelem és ármánykodás, konfliktusok és boldog békülések, humor és egy kis szomorúság, látványos jelmezek, kiváló énekesek – ez nem más, mint a Nagy Primadonna Show! Az Magyar Állami Operaház csapata Böhm György és Aczél András rendezésében, az Operaház Sziget Kamarazenekarának közreműködésével várja az érdeklődőket a fesztivál minden napján.
A Snétberger Központ legjobb fiatal jazzmuzsikusai mellett ismét színpadra lép a tüzes, extravagáns, virtuóz kubai zongorista, Jorge Luis Pacheco, ezúttal saját triójával.
Természetesen a szimfonikus koncertek sem maradhatnak ki a programból: a kifejezetten a Szigetre összeállt, fiatal nemzetközi együttest a szintén huszonéves, lendületes karmester, Dobszay Péter dirigálja.
Tavaly először moziztunk is, a nagy sikerre való tekintettel idén is lesznek CineConcertek – a francia Radiomentale három produkciója többek között Fantomassal érkezik, két estén pedig éppen százéves magyar mozgóképeket láthattok a Magyar Nemzeti Filmarchívum jóvoltából a népszerű zeneszerző-zongorista, Darvas Ferenc kíséretével.
Idén két jazzkoncert is lesz éjszakánként: tehát szórakozásban és vérpezsdítő ritmusokban ezúttal sem lesz hiány.

Karaván Sátor

A Sziget új helyszíne egy olyan interaktív tér, ahol a koncerteket a fellépő művészekhez kötődő dokumentum- és játékfilmek vetítése, kulináris bemutató és szakmai találkozások kísérik.
Évszázadok során az egymás mellett élő különböző közösségek, mint például a romák és magyarok, a romák és szerbek, vagy a románok és makedónok mindig is hatással voltak egymásra. Igaz ez a zenére, a kulináris hagyományokra, a szokásokra. A Karaván sátorba olyan együtteseket, énekeseket hívtak meg, akik egy-egy országon belül egy etnikai kisebbséghez tartoznak, megtartották jellegzetes kultúrájukat.
A napokat a fellépő együtteshez kapcsolódó dokumentum- vagy játékfilmmel kezdik, amit egy közös főzés egészít ki, amelyen a fellépők országuk vagy etnikumuk jellegzetes ételeit főzik meg, bevonva a folyamatba a közönséget is. Végül minden nap három koncert és egy világzenei DJ szett zárja a műsort.

TRIBUTE:

A képlet egyszerű, a világ zenei életének legnagyobbjai hallhatóak itt: Rage Against The Machine, Limp Bizkit, Gun’s’Roses, ACDC, Metallica, Rammstein, Abba, Blink182, Pearl Jam, Foo Fighters, Linkin Park, Red Hot Chili Peppers zenéket tolnak ezen a helyszínen az eredeti zenekarok tribute változatai.

Retró Színpad:

A helyszín idei újdonsága, hogy külföldi zenekarok is helyet kapnak, és visszatér az idősebb korosztályok nagy kedvence, a videodiszkó is a retro-dallamok szerelmeseinek.

MUSIC BOX

A tavaly nagy sikerrel debütált helyszín idén klasszikus singer-songwriter produkciókat vonultat fel az első három idősávban, a Dan Panaitescu Nagyszínpad zárását követően pedig indul az utolsó programsáv, ahol eggyel hangosabban és – a műfaj keretein belül maradva ugyan - de különböző stílusban szólalnak meg az előadók. Természetesen nem maradhatnak ki a műfaj hazai képviselői sem. 

Sziget Beach - Cökxpôn Chill Garden

A Garden panorámás folyópartján, színes, óriás csillag-dekorációk és az óriás nyárfák hűsítő lombjai alatt, mesés fényekkel és mámoros illatokkal elvarázsolt kertben, párnákon heverészhet a látogató. Chai teát szürcsölgetve, vagy éppen puha szőnyegen táncolhat a felkelő Nap sugaraiban. Emellett számos rekreációs program segíti a testi-lelki felfrissülést, hogy a buli-forgatag közepette is megtarthassuk lelki békénket. A már tradicionális délutáni jóga mellett különböző tánc-, kézműves- és zsonglőrtanfolyamon vehetünk részt, feltöltődhetünk energiával a Pránanadi sátorban, az agytorna kedvelői számára pedig izgalmas logikai játékokkal készül a Játszóház Projekt. Látogasd meg a Táncterápia és a kontakt improvizációs tánc workshopokat!
A Cökxpôn Chill Garden a Sziget egyedülálló non-stop programhelyszíne.

Lightstage

Idén is az Alternativa Kemping bejáratánál épül fel a Blokk Építésziroda által tervezett Lightstage, hogy a koradélutáni órákban ejtőző Szitizenek feltörekvő európai tehetségeket ismerhessenek meg.

Tábortűz

Közös éneklés, nyugalom, meghitt hangulat és nagyszerű zenészek várnak minden érdeklődőt a Sziget hatalmas tábortüzénél, mely évek óta a fesztivál egyik legkülönlegesebb programhelyszíne. Nem pusztán azért, mert a fellépők maguk is Szitizenek, hanem azért is, mert a beérkezett pályázati anyagok közül a közönség tagjai választhatták ki azokat a produkciókat, amelyeket szívesen meghallgatnának a lobogó tűz mellett. Az akusztikus előadások a fesztivál minden napján 23:00-kor kezdődnek a Civil Sziget területén.

A Sziget ismét elhozza Európa legnagyobb mozgó táncterét

Idén már a második alkalommal léphetünk a Sziget Partyhajó fedélzetére. 7 napon keresztül, 3 szinten, akár 1000 fővel bulizhatunk egyszerre, válogatva a különböző stílusok és tematikák között.


A tavalyi buli-turistáink ajánlásával mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb programot, legyen az a féktelen partyzás a panorámateraszon, laza chillezés a babzsákokon vagy dudorgás és beszélgetés a klimatizált fedélközben.