Ezt ajánljuk mi


Üdvözöljük Mariborban!

Maribor elbűvölő város, középkorba visszanyúló kulturális-történelmi múlttal. A belváros bővelkedik a kulturális örökségi emlékekben és változatos élményeket nyújt.  Maribor Európa Kulturális Fővárosa volt 2012-ben.

A lakosok különösen büszkék a Guinness-rekorder Öreg Szőlőre, amely a legidősebb szőlőtőke a világon. Történelmi múltja mellett, Maribor ma vidám és vendégszerető városként ismert. A város számos kulturális-, szórakoztató- és sportrendezvénynek ad otthont. Fesztiválokban is bővelkedik, közéjük tartozik a Lent Fesztivál, a bor- és konyhaművészeti Öreg Szőlő Fesztivál, a Borštnik Színházi Fesztivál, az Aranyróka Sí-műlesikló Világkupa. Mindezek mellett számos más esemény kap még itt helyet. 
Maribor, Szlovénia második legnagyobb városa, zöld város. Mariborban található Szlovénia egyik legszebb városi parkja. A várost szőlőtőkékkel borított lankák és a zöldellő Pohorje öleli körül, amelyet túra- és kerékpárútvonalak hálóznak be, és a városon keresztül kanyarog a Dráva folyó, amelyen hagyományos tutajjal is közlekedhet. Nálunk élvezni fogja az igazi hazai ételeket, az egészséges ivóvizet, a kellemes klímát és a természet energiahatását. A modern wellness programok várják a kikapcsolódni vágyókat, míg a Mariborba üzleti céllal ideérkező látogatók számára kiváló minőségű kongresszusi szolgáltatásokat kínál.
Turisztikai gyöngyszem, amit még nem özönlöttek el a tömegek!

A Mariborsko Pohorje, a legnagyobb sícentrum Szlovéniában

Maribor tökéletesen alkalmas a decemberi vidámságok és a havas tájon eltöltött kellemes órák ötvözésére. Tudta, hogy a stájerok valójában egy városi sípályán síelnek és szórakoznak a havon? A városközpontból a Pohorje tövéhez, ahol a Pohorjei gondola alsó állomása található, városi buszjáratokkal is eljuthat, és csak 10 percbe telik az utazás. Így Szlovéniában, a legnagyobb szlovéniai síközpontban, a város nyüzsgése, a kiváló éttermek és a számos városi látnivaló közvetlen közelében töltheti téli vakációját.
Természetesen a Pohorjén még számos más dologgal is lehet foglalkozni, nemcsak síelni lehet: a Pohorjei pályákon snowboardozhat, szánkózhat és hókutyával is közlekedhet. Sífutás közben  felfedezheti a panorámát (az Arehon 36 km hosszú különféle nehézségű fokozatú pályák vannak) és hócipővel (kereplyével) is bejárhatja a hegyoldalt. A legfiatalabbakat két szánkópálya is várja a Pohorjén: van egy újonnan kialakított szánkópálya a sípályák mellett a Bellevuen, a másik szánkópálya pedig az Arehon található. Télen, bizonyos napokon a Mariborsko Pohorje éjszakai lejtőin, éjszaka is le lehet ereszkedni szánkóval, vagy hókutyán a kivilágított pályán. A fehér lejtők szerelmesei és különösen a fehér nagycirkusz rajongói nem hagyhatják ki a tél legnevezetesebb rendezvényét a Pohorjén, az Arany Róka, női sílesikló világkupát, amely 2019 február 1-jén és 2-án többezer látogatót vonz a Pohorjei alatt található Hóstadionba, közelről és távolról.

Ismerje meg a világ legöregebb szőlőtőkéje történetét    

Ez csak egy legenda, egy mese? A világ legöregebb szőlőtőkéjéről szóló történet igaz történet! Arról szól, hogy Mariborban, Szlovénia második legnagyobb városában, a kékbársony szőlőfajta több mint 400 éve növekedik; arról szól, hogy a szőlőtőke túlélte a török ostromot, a tűzvészeket, a szőlővészt, a város bombázását  ... Emiatt is, nemcsak a nemes cseppek iránti szerelemnek köszönhetően, kedvelik annyira a városi lakosok, és terjesztik büszkeséggel hírét világszerte. Az Öreg Szőlő Házánál meghallgathatja a szlovéniai stájerországi borászok rendkívüli történeteit, ízletes boraikkal pedig számos rendezvényen közelebbről is megismerkedhet.
Könnyen lehet találni jó vendéglőt, éttermet, falusi turizmusi portát vagy ismert borász borospincéjére lelni, ahol nemcsak a felszolgált mesterművekkel kényeztetik a vendéget, hanem a híres stájer vendégszeretetet is élvezheti. Bejárhatja a Maribori Borutat és a Maribori Kulináris Utat  - amelyeken a Maribor belvárosában található hét vendéglátóhely felkeresése valódi élményt nyújt a városba látogatónak, anélkül, hogy túl mélyen a zsebébe kellene nyúlnia.

További információ Mariborról és a desztinációról

TIC Maribor
Partizanska cesta 6 A, 2000 Maribor
T: 02 234 66 11
E: tic@maribor.si
I: www.maribor-pohorje.si
FB Visit Maribor
Instagram Visit Maribor
Mobil applikáció Mariborral való ismerkedéshez, önállóan: Visit Maribor (Google Store-ban és App Store-ban)

Kontaktok:

•    Doris Urbančič Windisch
CEO Maribor - Pohorje Tourist Board
Email: Doris.UrbancicWindisch@maribor.si
•    Mr. Bernard Majhenič
Managing Director / CEO Marprom
Email: bernard.majhenic@marprom.si
•    Jasmina Malajner
Hotel manager
Email: jasmina.malajner@hotelmaribor.si