Ezt ajánljuk mi


Újra Városligeti gyermeknap

A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi a Városligeti Gyermeknapot Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. A május 27-28., szombat-vasárnap, 10-19 óra közötti programok:

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada

Fellép: Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, Malek Andi és az eSzeMent MeseBand, a ByTheWay zenekar, Tabáni István, a Budapesti Operettszínház és a Magyar Állami Operaház művészei, a Kaláka együttes, a New Dance World, a Sing Along "Clap&Jump", az Angel Dance Táncstúdió, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, az Állami Artistaképző Intézet diákjai, az Osztováta Együttes, a Kákics Együttes és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport.

Nemzetek Utcája: a programon számos nagykövetség, kulturális intézet mutatja be országa hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.

A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a témakörbe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.

A programot támogatja: a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Hewlett Packard Enterprise  a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága, a KIFÜ, a Quadron Kibervédelmi Kft,, a Gyermekek Szövetsége, a Móra Könyvkiadó, a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, a Telenor Magyarország, a Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület és a UPC Magyarország.

Lovasterápia-bemutató, május 28. vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség és a gyerekek a nagyközönség számára három bemutatót tartanak, 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel.

OTP Bank Kalandpark: az OTP Fáy András Alapítvány OK Központja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket.

OTP Bank Gyermeknapi Focikupa, május 27-28. Focibajnokság általános iskolások részére.

Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati buszában. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátrakat a busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionjában orvosi szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.

Véradás! A Magyar Vöröskereszt vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest május 27-28-án 11.00-16.00 óráig a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Tájfutás: az Olof Palme sétánynál. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

A Csak a Nőknek Magazin és Klub ízekkel, értékekkel, élményekkel várja a családokat. Zöldségfelismerés, mesekirakó és apafoglalkoztató élményeivel lehetnek gazdagabbak a programra ellátogatók. Nyeremények, ajándékok is várnak azokra, akik játszanak velünk.

Erősember bemutató a Kris-Tár Babatár szervezésében május 28-án, vasárnap 15 órától. 

MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért: A Mercedes-Benz Hungária Kft. által indított MobileKids program játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Szórakoztatva tudatosítja a gyerekekben az önálló közlekedéshez szükséges magatartásformákat. A program megújult honlapja számos érdekességgel, online játékkal várja nem csak a gyerekeket: www.kozlekedjbiztonsagosan.hu

A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők különleges, kedvező árú portékákkal várják a látogatókat.

A részletes program május 18-tól a www.gyermekmento.hu weboldalon.

A Gyermekmentő és a Főváros szponzorok bevonásával finanszírozza a gyermeknapi rendezvényt.