Ezt ajánljuk mi


Várják az önkéntesek jelentkezését a Balaton Sound Safety First csapatába

A múlt évben 160 ezres látogatószámmal rekordot döntött a Balaton Sound fesztivál. Idén folytatja a tavaly létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányát, amellyel már a nemzetközi közönséget is edukálni szeretnék.

A szakértőkből álló Safety First csapat a korábbi években tapasztalt, fesztiválokon és szórakozóhelyeken előforduló problémákra hozott megoldásai mellett ott voltak az önkéntesek. Jelenlétük jelentős mértékben hozzájárult a fesztiválbiztonsághoz, és a problémás területek feltérképezéséhez. Ennek eredményeként a fesztivál még nagyobb fókuszt helyez idén az önkéntesekre.

 

A világsztár dömping – így többek között Armin van Buuren, The Chainsmokers, Marshmello vagy J Balvin – és a Balaton közelsége - a magyarokon kívül - a nemzetközi közönség számára ugyancsak vonzóvá teszi Európa legmenőbb vízparti fesztiválját.

Az ötnapos fesztiválon közel kétszázezer ember fordul meg, akik amellett, hogy számos élménnyel gazdagodnak, a szükséges önismeret vagy tapasztalat hiányában akár váratlan helyzetekben is találhatják magukat.

A váratlan szituációk, a szórakozóhelyeken és a fesztiválokon felmerülő problémás esetek elkerülésére, és a biztonság növelésére hozták létre tavaly a fesztivál szervezői a Safety First kezdeményezést, amelybe idén még több önkéntest szeretnének bevonni.

Az elmúlt évhez hasonlóan, a fesztivált megelőző szakaszban, idén is az edukáción lesz a hangsúly.

 

A szakértői csapat tagjai

•             Benis Dániel, a Balaton Sound technikai vezetője

•             Tóth Tibor, a fesztivál szolgáltatásfejlesztési vezetője

•             Dr. Zacher Gábor toxikológus

•             Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus

 

A szakértői csapathoz a fesztiválokat és szórakozóhelyeket - foglalkozásából adódóan - jól ismerő DJ, Lotfi Begi is csatlakozik. Szintén csatlakozik a fiatalok, a fesztiválközönség oldaláról két ismert vlogger-influencer, Lina és Panni, akiknek együttes tapasztalataira építve folytatódik a Safety First kezdeményezés.

A fesztivál idején idén is az önkénteseké lesz a főszerep: a szervezők várják az orvos tan, nemzetvédelmi és pszichológia szakos hallgatók, illetve minden olyan fiatal jelentkezését, aki fogékony a téma iránt, Magyarországról és külföldről egyaránt.

A Safety First csapathoz csatlakozó önkéntesek a fesztiválbérlet, egyenruha és eszközök átvétele mellett egy három napos tréningen vesznek részt.  Itt csapattá kovácsolódhatnak, meghallgatják a Safety First szakértőinek előadásait.  Illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani társaiknak.

A fesztivál ideje alatt egyrészt a kihelyezett Safety First pontokban, másrészt járőrként járulnak hozzá a biztonságos Balaton Sound megteremtéséhez.

A fesztiválozók felmerülő problémáikkal közvetlenül fordulhatnak a Safety First önkéntesekhez, hiszen ők a különböző egészségügyi, technikai és biztonsági szolgálatokkal lesznek összeköttetésben.

„Célunk, hogy a fesztiválozókat a felelősségteljes szórakozásra, saját magukra és egymásra való odafigyelésre ösztönözzük nemcsak a Balaton Soundon, hanem bármely tömegrendezvényen.

Tavaly az edukáció mellett a helyszínen bevont önkéntesek is jelentősen hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez, így idén még több önkéntesnek szeretnénk lehetőséget adni, hogy csatlakozzon a Safety First csapatához. Várjuk az orvostan, nemzetvédelmi és pszichológia szakos hallgatók, illetve olyan fiatalok jelentkezését, akik velünk együtt szeretnének tenni a biztonságos fesztiválozásért. - mondta el Fülöp Zoltán fesztiváligazgató.

Az idei év újdonsága, hogy a szervezők külföldi önkéntesek jelentkezését is várják, ezzel hozzájárulva a jelentős számú külföldről érkező fesztiválozó biztonságérzetéhez.

A Balaton Sound Safety First csapatába ezen a linken lehet jelentkezni április 30-ig: https://balatonsound.com/hu/safetyfirst