Film


Csütörtökön kiderül, melyik a legjobb magyar klip

A 04. Magyar Klipszemlén, az Akvárium Klubban osztják ki a legjobb magyar klipeknek járó díjakat október 10-én. A díjátadó gála mellett szakmai programokkal, akusztikus koncertekkel és egy óriás afterrel is várnak az Akvárium termeiben.

Idén is a CAFe Budapest keretében kerül sor a 4. Magyar Klipszemlére, ezúttal a budapesti az Akvárium Klubban. A belváros klub metropolisza lehetőséget nyújtott arra, hogy több helyszínen, élőzenei és szakmai programokkal, illetve párhuzamos vetítésekkel ünnepeljék a hazai klipipar éves megmérettetését.

 

Szeptemberben véget ért a nevezés, több mint 600 klip érkezett be. Majd a shortlistre került alkotásokból, egy filmesekből és zenei szakemberekből álló zsűri, kiválasztotta a győzteseket. Egy díjról viszont  idén is a nép döntött szavazással: ez a közönségdíj.

 

A klipszemle október 10-én 14 órától maratoni vetítéssel indul  a NagyHallban. A versenyprogramban számos premieres klipet is felfedezhet majd a közönség. Sőt, a vetítést egy külön premieres blokk zárja, Lucrecia Protellor, Gege, a Twentees, EPMK ft. pHLaT, Szabó Feri, Imre Kiss & Norwell és a Kelemen Kabátban még soha sehol nem látott és hallott klipjeivel.

És, ha ez még nem lenne elég, premier előtt itt mutatják be a Road Movie keretében készült legújabb Rúzsa Magdi klipet is!

Ezt követően 21 órától kezdődően Hajós András és Fluor műsorvezetésével minden nyertes kiderül. A díjátadók közt lesz például Péterfy Bori, Fodor Máriusz, Köbli Norbert és Galler András “Indián" is.

 

A KisHallban szintén 14 órától klipvetítéssel, majd 17 órától az altertől a  slágergyárosig a legkülönbözőbb karakterek akusztikus koncertjeivel készülnek: fellép - többek között - Henri Gonzo, Odett, Lóci, Bérczesi Robi és Szakács Gergő.

 

Mindeközben a VOLT Lokálban szakmai programok várnak: Bajnai Zsolt beszél az NKA és a Hangfoglaló programjáról. Majd, egy friss tanulmány alapján, Bali Dávid mutatja be a könnyűzenei export generációváltását, illetve érinti az újonnan fellendült zenei exportos előadói piacot is.

Kerekasztal-beszélgetés keretében hallhat a közönség a brand-építés, a menedzsment és a zenekari PR/marketingről, illetve a zenei szponzoráció és támogatói együttműködésekről.

 

Ezt követően egy frissen indult MOME-s open képzésről tudhatunk meg többet a MOME Music Videó kurzus keretében.

A záró beszélgetésen a VOLT Produkció legújabb, Road Movie projektjét ismerheti meg jobban a közönség. A Road Movie népszerű zenészeket kért fel arra, hogy kedvenc magyarországi helyeikről írjanak egy dalt, amit aztán egy neves rendezővel klip formában mutatnak be a nagyközönségnek. Erről beszél majd Lobenwein Norbert, Miki357, Árpa Attila, Gráf Péter és Varró Zoltán.

A VOLT Lokál szakmai programja este 8 órakor egy, extra premierrel zárul, a Lóci játszik - Panelparadicsom című klipjét lehet megtekinteni. A díjátadót követően az ABSOLUT Afteren újra kinyitja kapuit a VOLT Lokál és Diszkó Márk x DJ Katapult, Izil és a Kemény Bánás Mode DJ setjével egy szakemberi buli keretében zárják az idei Klipszemlét.

További infó: https://klipszemle.com/