Film


Fejére dőlt a kártyavár: kiadta Kevin Spacey útját a Netflix

Öt nappal a zaklatási ügy kirobbanása után gyakorlatilag kirúgta Kevin Spacey-t a Netflix. Az internetes műsorszolgáltató pénteken este bejelentette, hogy nem szerepelteti többet a színészt a Kártyavár utolsó, hatodik évadában, és készülő filmjét is letiltotta.  

Tájékoztattak arról is: még felmérik, hogy folytatják-e a 2013-ban indult sorozatot Spacey közreműködése nélkül. Az is kiderült, a Netflix nem adja ki az utóprodukciós fázisban lévő, Gore című filmet sem, amelynek sztárja szintén a szexuális zaklatással vádolt színész.

 

Mivel a sorozat hatodik évadának forgatása még csak most kezdődött el, túl sok leforgatott anyag nem vész kárba Spacey karakterének kiírásával. A sorozatban Spacey egy Frank Underwood nevű, hataloméhes politikust játszik, aki a sorozat évadai során küzdi fel magát mindenféle manipulációkkal az elnöki posztig. Az ötödik évadnak eleve úgy lett vége, hogy Underwood felesége, a Robin Wright által alakított Claire lett az elnök, és a hatodik évad történetében ez került volna a középpontba, de Frank Underwood valószínűleg így sem maradt volna különösebben a háttérben.

 

A CNN csütörtök este adott hírt arról, hogy a Kártyavár stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – állt elő azzal, hogy Spacey részéről „ragadozó” viselkedést tapasztaltak, egy színész szexuális támadással vádolta meg őt.

 

Egy brit és egy mexikói színész korábban szintén megvádolta szexuális zaklatással Spacey-t, aki október végén jelentette be, hogy bár korábban nőkkel is voltak kapcsolatai, ezentúl meleg férfiként éli életét.

 

Spacey-t először egy Anthony Rapp nevű színész vádolta azzal, hogy 14 éves korában zaklatta, mire a színész egy Twitter-üzenetben azt nyilatkozta: bocsánatot kér, ha így történt, de részeg volt, és egyébként is, mostantól meleg. Ez azonban csak a jéghegy csúcsának bizonyult, hat további férfi állt elő zaklatási vádakkal.

 

Időközben az is kiderült, hogy 2012-ben emiatt már volt egy ügye Spacey-nek a forgatáson, de azt akkor házon belül, csendben elsimították.

 

 

Forrás: MTI