Film


Kultfilmekkel és koncertfilmekkel nyílik meg újra a Pólus Mozi

A veszélyhelyzet megszüntetésével összhangban, újranyit a Pólus Mozi is, ahol az első hetek kiemelt programjai közt a közelmúlt sikerfilmjei mellett különlegességek: koncertfilmek és filmtörténeti klasszikusok is helyet kapnak.
 

A XV. kerületi Pólus Mozi programkínálatában régóta nagy hangsúlyt kapnak a speciális tartalmak. A premierfilmeken kívül rendszeresen otthont adnak egyedi, tematikus vetítéseknek és programoknak is. Többek között olyan különlegességeket tűznek műsorra havi rendszerességgel, mint a rock történet legendás együtteseinek koncertfilmjei, gyakran felvezető beszélgetéssel és tribute zenekarok élőkoncertjeivel kísérve. Valamint filmklasszikusok évfordulós emlékprogramjai, rajongói klubnapok egy-egy kultikus szériához kapcsolódva, és bábszínházi gyermekprogramok.

 

Ennek a sokszínűségnek a jegyében, a 2020. június 26-i újranyitást követő „Grand Opening” hetekben is, széles programkínálattal várják vissza a mozirajongókat.

A Pólus Mozi nyitóhetében összesen 24 filmből választhatnak a nézők, amelyek közt egyaránt megtalálhatóak a tavalyi és az idei év népszerű premierfilmjei. Mint a Sonic, a Jumanji 2, Bad Boys 3, a Bloodshot, A láthatatlan ember, a Joker, a Tőrbe ejtve és az Úriemberek; családi filmek, mint a friss premier Lassie hazatér, vagy a Jetikölyök, Addams Family, Angry Birds 2, Gru 3. És a magyar alkotások is, mint a Béres-csepp megszületéséről szóló, A feltaláló.

A hazai filmek közül a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című új természetfilm premier előtti vetítéseken látható a Pólusban.

Vad erdők, vad bércek előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=DB3l9jpHhMo

 

A zenerajongókat a Pólus Rock Klub koncertfilm-válogatása várja, csak egy-egy estén látható rock történeti alkotásokkal.

Látható lesz a Queen legendás, 1986-os budapesti Népstadion-koncertjéről készült mozifilm, Jimi Hendrix 1969-es woodstock-i záró koncertje, a Depeche Mode Spirits in the Forest 2019-es koncertfilmje, és a The Beatles 1964-es klasszikusa, A Hard Day's Night – Egy nehéz nap éjszakája digitálisan felújított változata. A filmeket 5.1-ben, újrakevert hanggal és magyar felirattal vetítik.

A koncertfilmek mellett, a Pólusban, rövid időre visszatér a mozivászonra a Bohém rapszódia, a Freddie Mercuryról készült életrajzi dráma, amely 2018-ban az év legnézettebb filmje volt Magyarországon.

Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest 1986 előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=3qy7TxCNWNs

 

Az újranyitás második hetében, július 2-től a Pólus Klasszik Filmklub különkiadása minden nap más-más filmtörténeti klasszikust kínál a filmrajongóknak. Olyan örökbecsű és kultikussá vált, ám mozikban ma már alig vagy egyáltalán nem hozzáférhető remekműveket vetítenek, mint A keresztapa (1972), A cápa (1975), az Apokalipszis most (1979), az Indiana Jones - Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981), a Vissza a jövőbe (1985), a Jurassic Park (1993) vagy az idén húszéves Gladiátor (2000). A filmeket digitálisan restaurált képpel és hanggal, eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Vissza a jövőbe előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=DM5oxBYr9jI

 

A moziban természetesen a higiéniára fokozottan odafigyelnek, hogy mindenki biztonságosan mozizhasson. A termeket, folyosókat és klímaberendezéseket folyamatosan fertőtlenítik, a mozi munkatársai maszkban, kesztyűben fogadják a vendégeket és a jegyek kiadásakor ügyelnek a távolságtartásra, a kihelyezett kézfertőtlenítők minden vendég számára hozzáférhetők.

 

A programokról további részletek a Pólus Mozi honlapján olvashatók a http://poluscentermozi.hu oldalon.