Film


MAJD HELYETT MOST – nagyjátékfilm, igaz történet alapján

Hozleiter Fanny Mosolyka és férje, Sankó Pegasus Envoyé, illetve Vékony Zoli a közelmúltban fejezte be első közös filmjük, a Mosolyka - Majd helyett MOST forgatását, megkezdődtek az utómunkák, és már most nagyon sokan kíváncsiak a filmre.

Az alkotók saját élettörténetük által szeretnék bemutatni, hogy bármekkora kihívással találkozzon valaki az élete folyamán, van másik út, van szebb jö, van cél, amiért érdemes minden nap megküzdeni, mert a küzdelmek után mindig ott a csoda.

Az a csoda, amelyről sokan csak ábrándoznak, és közben elillan a jelen, ahol ez megvalósulhatna.
 

A célok elérését nem lehet halogatni: Majd helyett MOST kell tenni!

Az első werk videó 

 Mosolyka - Majd helyett MOST c. önéletrajzi ihletésű film története szerint, miközben napjainkban az emberek egy része a hitetlenkedők völgyében él, van egy tetterős nő - az akarat és a kitartás élő példájaként -, aki társával együtt lelkesíti a körülöttük élőket, magukat, egymást. Mosolyka és Sankó története az elfogadás, a szeretet és az összefogás alapértékeit veszi alapul – de legfőképpen a cselekvés jelentőségét.

 Mosolyka - Majd helyett MOST c. film arra keresi a választ, hogyan lehet újra és újra felállni a legreménytelenebb helyzetekből is? Miből meríti Mosolyka az erejét? Mi az, amit Majd helyett MOST érdemes megtenni magunkért és másokért?

 A film szinopszisa szerint, Fannynak gyermekként az orvosok 18 évet jósoltak, ma már elmúlt 30 éves és szándékosan nem használja azt a diagnózist, amit az orvosok bélyegként raktak rá. Így fejlődhet. Bestseller író, aki boldog házasságban él. Mosolyát egy ország ismeri, sokan szeretik különleges stílusát. Előadásainak ééletének központi témája az egyén szabadsága, választása, felelőssége. Azt vallja, mindannyian magunk döntjük el, hogy mit hozunk ki az életünkből.

 

Férje, Sankó egy befelé figyelő, csendet szerető író, de egyben lázadó is, aki legnagyobb lelkesítője, motiválója társának, aki szintén mindent megtesz a saját fejlődése, életének felszabadítása érdekében.

 A két, látszólag külön világ kiegészíti, inspirálja egymást.

 

A férfi - bármennyire is szereti a lányt - olykor elfáradt, és Fanny ilyenkor tehernek érezte magát. Optimista életszemléletük ellenére kapcsolatuk volt, hogy átmenetileg mélypontra került. Úgy érezték elég, nem bírják tovább.

 

A kérdés az, hogy amit másoknak átadnak, abból ők, hogyan vizsgáznak?

Összeszedik-e magukat, és felállnak-e együtt?

 

Fanny és Sankó sok-sok humorral néz szembe a kihívásokkal, legyen az egy hétköznapi apróság, egy komoly roham, vagy egy házastársi veszekedés. A látszólagos korlátok ellenére - Fanny még kerekesszékkel közlekedik - varázslatos élményeket élnek át együtt. Számukra ismeretlen a lehetetlen. A kivételes pár célja, hogy bebizonyítsák: az orvosi diagnózis sokszor csupán lehetőség, hogy felismerjünk egy sokkal nagyobb igazságot, hogy meglássuk a valódi valóságot.

A film megálmodói akarattal és kitartással képesek fejlődni, megvalósítani legmerészebb álmaikat. A figyelem a lehetőségeken van az állapot helyett. Történetük egyszerre szívszorító és szórakoztató. Ők már megtanulták, hogy milyen nagy érték a MOST, hogy éldegélés helyett csakis ÉLNI érdemes.

 

Hozleiter Fanny Mosolyka - producer, rendező, főszereplő

Sankó Pegasus Envoyé - producer, rendező, főszereplő

Gattyán György - társproducer

Vékony Zoli - társrendező, operatőr, zeneszerző

Varga Tamás – hangmérnök

Riz Olivér – zeneszerző

 

 Szereplők: Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Fanny Mosolyka, Pegasus Envoyé, Cserna Antal, Szalai Kriszta, Nyertes Zsuzsa, Kiss Tibi, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter, Faragó András, Hais Dorka, Hais Fruzsi, Oszvald Marika, Borbiczki Ferenc 

 

 Mosolyka - Majd helyett MOST film betétdalát, melynek címe: Majd helyett MOST, a Mindenki1 formáció tagjaként Auguszt Bárió (Páratlan páros, Nyári eső, Álmaimban Amerika) énekli, dalszövegírója Sankó Pegasus Envoyé. Hangszerelte Vékony Zoli, aki többek között Majka - Mindenki Táncol c. dalát is szerezte. A film végefőcímzenét pedig Kiss Tibor (Quimby) az Aranyakkord formációval adja elő.

 

Idézetek:

 FANNY MOSOLYKA:

„Ebben a filmben az egész életem munkája benne van. A könyvem után szeretném megmutatni filmen is, hogy érdemes célokat kitűzni és elindítani a megvalósítást - bárhonnan is. Ez a film a könyvem folytatása, ami tőlem megszokott módon, az útunknak nem csak a könnyed és mosolygós oldalát mutatja be, hanem magát a valóságot.”

 

SANKÓ:

"Ez a film csak egy eszköz, hogy az üzenet célba érjen. Majd helyett MOST tudunk élni, ölelni, szeretni. Ez nem csak egy love story, hanem egy történet arról, hogy kitartással képesek vagyunk valóra váltani a legmerészebb álmainkat is."

 

CSUJA IMRE:

"Az első találkozáskor szembe gurult velem egy csodálatos személyiség, egy igazi mosolyalbum. Egy ilyen hölgy mellé, mint Fanny Mosolyka oda lehet állni teljes vállszélességgel, az ilyen ügyekért is éri meg élni. "

 

 UDVAROS DOROTTYA:

"Erre a felkérésre csak igent lehetett mondani. Mikor megláttam Mosolykát és Sándort teljesen elvarázsoltak. Úgy éreztem igen, ehhez én hozzá szeretnék járulni mindennel, amivel csak tudok. "

 

 

SZABÓ GYŐZŐ:

"Ami igaz ügy, ami érték, amit fontos kommunikálni, azt mindenképpen vállalom és abban segítek. Nem is kellett felsorolni a többiek nevét, anélkül is igent mondtam.”

 

KISS TIBI - QUIMBY, ARANYAKKORD:

"Nem mindegy mit támogatunk, vagy mi az, amit egyszerűen csak hagyunk, hogy legyen, és mi az, amit pusztítunk. A Most az Isten játszótere. Azért van, hogy éljünk vele.

 

KÁLLOY-MOLNÁR PÉTER:

"Csinálni kell a magyar filmeket, nem beszélni róla, és nem távol maradni tőlük, hanem együtt összefogni, kitalálni, felvenni."

 

FARAGÓ ANDRÁS:

"A film ez is, az is. Az ember mosolyog, de azért lehet, hogy közben egy könnycsepp is kicsordul a személ."

 

SIDI - TANKCSAPDA:

"Nagyon tetszik az a közösség, amiben az alkotók mozognak, együtt lélegzik mindenki."

 

 Majd helyett MOST dal szerzői:

Zene, ének: Auguszt Bárió

Szöveg: Sankó - Pegasus Envoyé

Hangszerelés: Vékony Zoli

Gitár: Dajka Krisztián

Keveréés Mastering: Varga Tamás

 

Táncoljatok éénekeljetek dal szerzői: Kiss Tibi, Vastag Gábor, Gábor Andor “UFO

Fotó: Gyurkovits Tamás