Film


Nemes Jeles László új nagyjátékfilmje hamarosan a mozikban

A Napszállta világpremierjére az augusztus 29-én kezdődött 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon került sor.

Az Arany Oroszlánért Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje rendkívül erős mezőnyben versenyez. A várva várt alkotás Velence után Észak-Amerikában, a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos válogatásában mutatkozik be. 

Az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének új nagyjátékfilmjét, a Napszálltát óriási várakozás övezi itthon is. A film szeptember 27-én kerül a magyar mozikba. Az előre meghirdetett premier előtti, közönségtalálkozóval összekötött vetítésekre azonban már most közel kétezer jegy kelt el. 

Nemes Jeles László rendező (fotó: Ildi Hermann)

A szentendrei p’Art moziban (09.16.), a budapesti Puskin moziban (09.16.), Uránia Nemzeti Filmszínházban (09.17.), Művész moziban (09.18.) és a Cinema City Arénában (09.19.) tartandó vetítés abszolút teltházasnak ígérkezik. A vetítések utáni közönségtalálkozókon Nemes Jeles László rendező, Jakab Juli főszereplő és Sipos Gábor a Laokoon Filmgroup producere is részt vesz.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a filmet Magyarországon forgalmazó Mozinet új premier előtti előadásokat hirdetett meg országszerte. A premier előtti vetítéseken a Napszállta rendhagyó módon kizárólag 35mm-es kópiáról látható.

 

Új, premier előtti vetítések: