Színház


A Freelusion magyar világsztárjai itthon is bemutatkoznak

Hat kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház! A világhírű Freelusion - idén októberben, első ízben - bemutatkozik hazánkban.

A Britain's Got Talent, az America's Got Talent és más versenyek korábbi díjazottjaként megismert Freelusion Dance Company most három előadás erejéig Budapesten is bemutatja új darabját, az Amar, the lighthunter-t.

 

A Freelusion Dance Company a világ legtapasztaltabb és legnagyobb 3 dimenziós látvány és tánctársulata, Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. Azóta 6 kontinensen és több, mint 50 országban bűvölte el közönségét semmihez nem hasonlítható előadásaival.

A világ első 3D-s, a fényvetítést (videomapping) a tánccal egyesítő produkciója a Britain’s Got Talent és az America’s Got Talent-en látott sikeres szereplésein kívül együttműködött a Cirque de Monte Carlo és Tim Burton csapatával. Fellépett a Fake Off versenyen, számos Las Vegas-i szuperprodukcióban, nyert több neves versenyt, és a dubaji Burj Kalifa épületének ünnepi fényjátéka is a nevéhez fűződik.

Előadásaik magával ragadó légköréről 20 vizuális művész és specialista gondoskodik, akik több, mint 20 éves tapasztalattal hozzák létre lélegzetelállító trükkjeiket. A Freelusion Dance Company az ámulat és az érzelmek sajátos dinamikájával, a tánccal összefonódó fényjátékkal együttesen teszi előadását egy jövőbe mutató, virtuális, mégis teljes mértékben élő és átélhető művészeti élménnyé.

 

Legújabb, külföldön teltházakkal futó előadása az Amar, the lighthunter. Ez egy 75 perces Broadway-stílusú darab a képzelet és a valóság folyamatos átmenetével. Budapesten három alkalommal látható az Erkel Színházban, október 12-én és 13-án.

 

America’s Got Talent ízelítők: https://www.youtube.com/watch?v=akJ9_f9qgJo; https://www.youtube.com/watch?v=Jtv_ASNrE_0; Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=e_6PWYEkEaA

 

Amar, the lighthunter

A Freelusion új fejezetet nyit a szórakoztatásban új darabjával.

Amar egy kedves, kissé ügyetlen fiú, egy cirkuszban dolgozik. Minden nap újra és újra, fáradhatatlanul próbálja lenyűgözni a cirkusz igazgatóját és primadonnáját, azonban ez mindig kudarcba fullad.

Egy nap azonban váratlan dolog történik. Amar a színfalak mögött beleesik egy dobozba. Ezt követően egy különleges, meseszerű világ tárul fel. Észreveszi, hogy egy csillogó fény van a mellkasán, majd nem sokkal ezután veszélyes alakok kezdik üldözni. Egy fejvadász foglyul ejti, és azt tervezi, hogy Morus, a Sötétség Császára elé viszi. Azonban az ellenállás egy kis csapata megjövendölte a Fényhozó eljövetelét, megmentik Amart a fejvadásztól, és felkészítik a sötétség elleni harcra.

Amar varázslatos és izgalmas kalandjai a szemünk előtt kelnek életre, ahogy a Freelusion fantasztikus társulata lenyűgözi nézőit egyedülálló képi világával.

Sztárvendég: Nika

A történetet, a zenét, a képi világot maga a vállalkozás teamje írta, hozta létre.

 

A Freelusion és a Freelusion Dance Company

A Freelusion egy világszerte ismert és elismert, budapesti központtal, és hongkongi és los angeles-i irodákkal rendelkező, 6 nemzetközi épületvetítési díjat és az America’s Got Talent legjobb tánctársulatának járó díjat elnyerő, video mapping szolgáltatásokra szakosodott vállalat, amely különleges egyedi produkciókat állít elő.

A Freelusion Video Mapping Studio üzletág az épület- és autóvetítések egyik meghatározó szereplője immár az egész világon.

A Freelusion Dance Company a Freelusion tánc show-val kombinált video mapping társulata. Hong Kongtól Dubajig, Tokiótól Moszkváig, amely egyedi koreográfiával, változó létszámú tánccsoporttal szerepel exkluzív rendezvényeken. A csapat fellépett a Britain’s Got Talent és az America’s Got Talent műsorok korábbi szériáiban is, illetve számos televíziós produkció vendégművészeként.