Színház


A Színházi Szemle a Városmajorban és még jó sok program

A Győri Nemzeti Színház előadásával, a Tündérlaki lányokkal startolt a versenyprogram a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

 
Június 11. és július 5. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad népszerű Színházi Szemle sorozata, amely immár hagyományosan a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásait mutatja be. Az idén már 8 vidéki városból érkező 8 előadást is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség pedig a színház honlapján szavazhat a legjobb előadásra.
 

 
A győri társulat június 11-én mutatta be A tündérlaki lányok című Heltai Jenő színművet Forgács Péter rendezésében, amely nagy tetszést aratott a budapesti közönség körében is.

A Szemle-program június 14-én, pénteken a Szegedi Nemzeti Színház Tóték című „tragigroteszkjével” folytatódott.

Június 18-án, kedden a kecskeméti Katona József Színház az Állami áruház című „propaganda-operettet” mutatta be Fábián Péter és Benkó Bence friss és mai rendezésében, majd Molnár Ferenc klasszikus vígjátéka, Az üvegcipő érkezett Tatabányáról.

A szombathelyi teátrum évek óta visszatérő vendége, és díjazottja a városmajori Szemlének, az idei évben ismét Alföldi Róbert országszerte nagy figyelmet kapott A salemi boszorkányok rendezésével tért vissza a versenyprogramba, a főszerepben Bányai-Kelemen Barnával, aki a tavalyi Szemle „Legjobb férfi főszereplő” díját vihette haza.

A 2019-es programban az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kaptak a klasszikus magyar szerzők művei: Heltai Jenő és Molnár Ferenc darabjai mellett

Kosztolányi Dezső Édes Annájának új színpadi adaptációját láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, Rusznyák Gábor rendezésében, Mészöly Anna megkapó alakításával a főszerepben.

A határon túli magyar színházakat a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata képviseli, akik július 2-án mutatják be Feydeau fergeteges zenés vígjátékát, az Osztrigás Micit.

A 2019-es Városmajori Színházi Szemle a székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátékával zárul július 5-én; Mohácsi János rendezésében lesz látható a Black Comedy című, önfeledten nevettető vígjáték.

 

Az előadásokat egy négyfős – idén kizárólag nőkből álló – szakmai zsűri kíséri figyelemmel: Nagy-Kálózy Eszter és Tenki Réka színművésznők, valamint Miklós Melánia dramaturg, színikritikus mellett Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója alkotják az idei zsűrit, akik több kategóriában díjazzák a látottakat. A díjátadóra immár hagyományosan szeptember elején kerül majd sor, a Budapesti Nyári fesztivál 2019-es nyári évadának záróeseményeként. A Szemle ideje alatt a közönség is szavazhat az általa legjobbnak tartott előadásra a www.szabadter.hu oldalon.

 

Maradt még bőven program a nyárra!

Színházi előadások, tánc és musicalek. A közkedvelt Városmajori Színházi Szemle tehát már javában tart. Ne feledjék, a Szemle nézői virtuálisan beülhetnek a zsűribe, keressék fel honlapunkat, és döntsenek a közönségdíj sorsáról.

A Városmajorban a Szemle végével sem maradnak nézőink színházi előadások nélkül, kétszer játsszák Fejes Endre Jó estét Nyár, jó estét szerelem című romantikus drámáját,

a nevetésről pedig a Pódium Színház Charley nénje című előadásával gondoskodnak.

Közeledik az évad egyik nagy dobásának számító Bonnie és Clyde, a történelem egyik leghíresebb bűnözőpárosának történetét két alkalommal kerül műsorra, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Előttünk a július, még vár ránk ugyanitt – többek közt – a

Barbár éjszakák, vagy a 

Vittorio Grigolo gálakoncert, és még számos szép nyáresti program!

 

Bővebb információ és online jegyvásárlás: https://szabadter.hu/szinhazi-szemle