Színház


A szórakoztató online cirkusz

Cirkuszművészek kampánya a járvány lassítása érdekében

 

A járvány lelassítása, és minél hatékonyabb kezelése érdekében az a legjobb, ha mindenki otthon marad, és kialakítja az otthoni munkavégzés feltételeit.

Mindenképpen kerülni kell a társas érintkezéseket, ezáltal nemcsak magunkra, hanem szeretteinkre is vigyázunk. Ha csökken az egymás megfertőzésének kockázata, akkor az egészségügyi rendszer válik túlterheltté, valamint a járvány terjedése is lelassul.

A legkülönbözőbb területeken már átálltak az otthoni, a home office munkavégzésre. De mit csinálhat egy artista vagy előadóművész az otthonában, gyakorlótér és eszközök nélkül? Tudnak-e az artisták home office dolgozni? Milyen a home office artistaélet?

 

A Fővárosi Nagycirkusz művészei és dolgozói ezekre kérdésekre keresték a válaszokat, amikor pár napja elindították az ACROBATS HOME OFFICE CHALLENGE nevű kihívást.

Először felkértek néhány artistaművészt, akrobatát, légtáncost és zsonglőrt, hogy rövid videón mutassák meg, hogyan gyakorolnak, edzenek otthon, vagy lakókocsijuk szűk terében.

Az első videók nagy sikert arattak, a továbbított kihívásoknak köszönhetően már a világ minden táján készülnek videók és folytatódik a challenge. Egyre több kulisszatitok vagy humoros jelenet kerül fel a különböző közösségi oldalakra.

A cirkuszművészek ezzel biztatják egymást és a közönséget, hogy saját és szerettei egészsége érdekében mindenki maradjon az otthonában, és ne keseredjen el, hanem találja fel magát, ahogyan ők is.

 

A Fővárosi Nagycirkusz által elindított kihíváshoz már száznál is több artista- és előadóművész csatlakozott. Köztük olyan sztárok is, mint a Tim Burton 2019-es Dumbo című filmjének cirkuszi jeleneteit rendező Kristóf Krisztián gentleman zsonglőr, az orosz Malhaz Annayev vagy Nagy Lajos „Nereus” zsonglőrök.

 

Kolev Sisters

https://www.facebook.com/nagycirkusz/videos/686418118834243/

 

Kristóf Krisztián

https://www.facebook.com/nagycirkusz/videos/2591668637788808/

 

Nereus Lajos

https://www.facebook.com/lajos.nereus/videos/10158967399652573/

 

Vincze Tünde

https://www.facebook.com/nagycirkusz/videos/661690597919474/?v=661690597919474

 

A cirkuszművészek által kezdeményezett kihíváshoz bármelyik előadó- vagy alkotóművészeti ág tagjai csatlakozhatnak. Az elindítók csak annyit kérnek, hogy a posztolt és megosztott videók alatt használják az alábbi hashtageket: (mindet vagy művészeti águkhoz legközelebb állót): #stayhome #acrobatshomeoffice #acrobatshomeofficechallenge #artistshomeoffice #artistshomeofficechallenge #dancershomeoffice #dancershomeofficechallenge #actorshomeoffice #actorshomeofficechallenge #musicianshomeoffice #musicianshomeofficechallenge

 

Az elmúlt évek előadásaiból online cirkuszi programokat is közvetít a Fővárosi Nagycirkusz a facebook oldalán, álljon itt a közlemény:

 

Infó: https://fnc.hu/

https://www.facebook.com/nagycirkusz