Színház


Ara Malikian, az extrém hegedűművész

The incredible world tour of violin- A hegedű legsokoldalúbb virtuóz fenegyereke először Magyarországon!

A bejrúti születésű, spanyol hegedűművész, a világszerte ismert és minden korosztályban ünnepelt Ara Malikian világkörüli turnéjának második hullámában London, Párizs, Róma, Moszkva, Buenos Aires, Lima, Peking, Hongkong, Isztambul, Prága, Dubai és még 40 ország nagyvárosának neves koncerttermei után először lép fel Magyarországon, a Margitszigeten! 

Malikian, ahogy első ránézésre sem egy klasszikus hegedűművész látszatát kelti, úgy előadó művészetében is kitűnik pályatársai közül: a színpadon egy pörgős rock-zenészt meghazudtoló vehemenciával, energikus mozgással és hihetetlenül magával ragadó színpadi jelenléttel szögezi székéhez a hallgatóságot. Eközben, a legnagyobb klasszikus (virtuóz) zeneművek újszerű megszólaltatása mellett, egyedülálló módon ötvözi a cigány, a klezmer, a tango és a spanyol flamenco zenék világát,  és legfontosabb darabjait koncertjén. Előadói repertoárja rendkívül széleskörű a klasszikusok, és kortárs zeneművek tekintetében is.

a művész mindig különös figyelmet fordított arra, hogy zenéje eljusson a legszélesebb közönséghez és azok is élvezettel és gyönyörködve hallgathassák, akiknek a klasszikus muzsika teljesen kimaradt az életéből.
Az izgalmas előadó hét tagú együttesével lép fel a Margitszigeti Nagyszínpadon, koncertjükön ötvözik a klasszikus és kortárs zenét: a hihetetlenül színes repertoárban olyan legendás zeneszerzők és művészek darabjaiból merít, mint Johann Sebastian Bach, David Bowie, a Led Zeppelin vagy éppen Paganini. 
Ez a kivételes és egyszeri koncert minden zenekedvelő számára kihagyhatatlan élményt ígér!

2018. június 29. (péntek) 20.00 Margitszigeti Szabadtéri Színpad