Színház


Hazánkban lép fel a világhírű Moszkvai Balett

Egy hamisítatlan téli szenzációval, a Hattyúk tava előadással kápráztatják el a Moszkvai Balett táncosai december 3-án az Erkel Színház közönségét.  Csajkovszkij világhírű darabját Marius Petipa, Lev Ivanov és Anatoly Emelianov rendezte.

A társulatot Anatoly Emelianov alapította, első előadásukra 2002. augusztus 12-én került sor – a bemutatón a moszkvai értelmiség oszlopos tagjai is részt vettek. A tánccsoport tizedik évfordulójára már túl volt 20 modern és 15 klasszikus balettelőadás színpadra állításán, amelyeket Anatoly Emelianov koreografált. A társulat fennállása óta olyan különleges országokban turnézott már, mint Tanzánia, Zambia és Kenya – a táncosok a Viktória-vízesés közvetlen közelében is színpadra álltak. A közönség óriási ovációval fogadta a Don Quijote előadást.

 

A balett társulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból. Állandó szereplői az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is.

 

Ezúttal Budapestre jönnek, és egy igazi élménynek lehetnek részesei az örökbecsű Hattyúk tava balett nézői.